Οφέλη στον ελληνικό τουρισμό μπορεί να αποφέρει η υπερπληρότητα στην Ισπανία

Οφέλη στον ελληνικό τουρισμό μπορεί να αποφέρει η υπερπληρότητα στην Ισπανία

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ελληνικός τουρισμός μπορεί να επωφεληθεί από την υπερπληρότητα στην Ισπανία, αλλά και τις ανατιμήσεις, εκτιμούν γερμανικοί tour operators. 

Η ανοδική τάση των τιμών στην Ισπανία και οι εν μέρει ασφυκτικά γεμάτες παραλίες είναι πιθανό να στρέψουν τους τουρίστες στην Ευρώπη σε φθηνότερους ταξιδιωτικούς προορισμούς, εκτιμούν εκπρόσωποι της TUI, ενός από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς ταξιδιωτικούς οργανισμούς.

«Η Ισπανία έχει αναμφίβολα υψηλά επίπεδα τουριστικής ζήτησης, οι τιμές έχουν αυξηθεί», δήλωσε ο επικεφαλής της TUI Φριτς Γιούσεν. Εκτίμησή του είναι ότι από την άνοδο των τιμών στην Ισπανία θα μπορούσαν να επωφεληθούν άλλοι τουριστικοί προορισμοί με πιο προσιτό κόστος. Εξαιτίας του φόβου τρομοκρατικών επιθέσεων πολλοί τουρίστες απέφυγαν τα τελευταία δύο χρόνια τις χώρες της ανατολικής Μεσογείου και της βόρειας Αφρικής, προτιμώντας να κάνουν κρατήσεις σε Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία και Ελλάδα, η οποία σπάει τα τελευταία χρόνια διαδοχικά ρεκόρ τουριστικής κίνησης. Τα περυσινά επίπεδα ρεκόρ θα καταφέρει να επαναλάβει φέτος και η Ισπανία, εκτιμά ο Φριτς Γιούσεν, ο οποίος επισημαίνει ότι η τουριστική άνθηση είναι από τη μία πλευρά ευεργετική για την οικονομία της χώρας, αλλά από την άλλη συνιστά και μια μεγάλη πρόκληση την οποία καλείται να διαχειριστεί με επιτυχία.

Ωστόσο, ανατιμήσεις καταγράφονται στην Ελλάδα τα δύο τελευταία χρόνια. Αυτό, σε συνδυασμό με τις φορολογικές επιβαρύνσεις αλλά και με το γεγονός ότι η γειτονική Τουρκία έχει μειώσει δραματικά τις τιμές προκειμένου να ξαναμπεί στον τουριστικό χάρτη, ενδέχεται να μειώσει την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού προορισμού. Σημειώνεται ότι από την επόμενη χρονιά θα επιβληθεί τέλος διανυκτέρευσης. Το σχετικό μέτρο περιλαμβάνεται στο μνημόνιο. Οι φορείς του ελληνικού τουρισμού έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση να αναβληθεί η εφαρμογή του ή έστω να μειωθεί, αλλά προς το παρόν οι εισηγήσεις τους δεν έχουν υιοθετηθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή