Κομισιόν: Μήνυμα συνεργασίας και ενότητας απέναντι στον απολυταρχισμό

Κομισιόν: Μήνυμα συνεργασίας και ενότητας απέναντι στον απολυταρχισμό

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αναρτήσεις στο Twitter, o αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, προέβη σε ένα «σαφές μήνυμα» για τη σημασία των ευρωπαϊκών αξιών, της συνεργασίας και του πατριωτισμού, με αφορμή τη σημερινή Ημέρας Μνήμης για τα θύματα των ολοκληρωτικών και απολυταρχικών καθεστώτων.

«Ένας πραγματικός πατριώτης είναι υπερήφανος για το έθνος του/της, χρειάζεται ενότητα, ειλικρίνεια, συνεργασία, βλέπει τη δύναμη που υπάρχει στον συμβιβασμό και το δημόσιο διάλογο», τονίζει ο Τίμερμανς.

«Ευρωπαϊκές αξίες. Να ποιοι είμαστε», συνεχίζει και, εξηγώντας «τι πρεσβεύει η Ένωση», επικαλείται το άρθρο 2 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση: «Η Ένωση βασίζεται στις αξίες του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, του κράτους δικαίου, καθώς και του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων των προσώπων που ανήκουν σε μειονότητες. Οι αξίες αυτές είναι κοινές στα κράτη μέλη εντός κοινωνίας που χαρακτηρίζεται από τον πλουραλισμό, την απαγόρευση των διακρίσεων, την ανοχή, τη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή