Κύπρος – HΠΑ: Υπέρ Αναστασιάδη ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου

Κύπρος – HΠΑ: Υπέρ Αναστασιάδη ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπέρ του τερματισμού της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο τάσσονται ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της  αμερικανικής Βουλής, Έντουαρντ Ρόις, και το μέλος της Επιτροπής, Έλιοτ Ένγκελ.

Σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, εκφράζουν επίσης την ισχυρή υποστήριξή τους στις προσπάθειες του για λύση του Κυπριακού και αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιοποιεί τους φυσικούς πόρους εντός της ΑΟΖ της.

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι «ούτε η Τουρκία, ούτε άλλη χώρα έχει το δικαίωμα να αμφισβητεί το δικαίωμα αυτό».

Οι διενέξεις και η αναταραχή έχουν μακρά ιστορία στην Ανατολική Μεσόγειο, σημειώνουν, προσθέτοντας ότι η πρόσφατη ανακάλυψη φυσικού αερίου μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη συνεργασία.

«Με την Κύπρο, την Ελλάδα και το Ισραήλ να εργάζονται μαζί, αυτοί οι πόροι προωθούν την οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη και σε όλη τη Μεσόγειο. Δεν πρέπει να επιτραπεί στην τουρκική παρεμβατικότητα να υπονομεύσει αυτό τον στόχο», τονίζουν οι Ρόις και Ένγκελ.

(Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή