Επιστροφή στη δράση για τον Κ. Φιλιππίδη

Επιστροφή στη δράση για τον Κ. Φιλιππίδη

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αγωνιστική δράση θα επανέλθει σήμερα, ύστερα από αποχή δύο μηνών εξαιτίας τραυματισμού, ο Κώστας Φιλιππίδης. Ο πρωταθλητής μας αγωνίζεται στον τελικό του επί κοντώ της σειράς των αγώνων του Ντάιαμοντ Λιγκ, που διεξάγεται στη Ζυρίχη. Ο κορυφαίος Ελληνας επικοντιστής είχε τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι, κατά τη διάρκεια της προπόνησής του, στο Ολυμπιακό Στάδιο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μη μπορέσει να βοηθήσει την Εθνική στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων, στη Λιλ της Γαλλίας, αλλά και να χάσει την κορυφαία διοργάνωση του κλασικού αθλητισμού, το παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη πριν από λίγες ημέρες στο Λονδίνο καθώς ο γιατρός έκρινε ότι δεν είναι ακόμη έτοιμος.

Στη διοργάνωση της Ζυρίχης, ο Κώστας Φιλιππίδης είχε εξασφαλίσει την πρόκριση παρόλο που πρόλαβε να αγωνιστεί μόνο σε δύο από τα δώδεκα «διαμαντένια ραντεβού», στη Σαγκάη και στη Γιουτζίν. Βρίσκεται στη 12 θέση της κατάταξης με επτά βαθμούς. Πρώτος είναι ο Αμερικανός Σαμ Κέντρικς με 32 και ακολουθούν ο Γάλλος Ρενό Λαβιλενί με 31 και ο Σον Μπαρμπέρ από τον Καναδά με 25 βαθμούς. Την κορυφαία εφετινή επίδοση από τους άλτες που θα βρεθούν στη Ζυρίχη την έχει ο Κέντρικς (6,00). Ο Ελληνας πρωταθλητής αυτή τη χρονιά πέρασε πάνω από τα 4,75.

Επίσημη «συγνώμη» Γκάτλιν

Συγγνώμη ζήτησε ο Τζάστιν Γκάτλιν για τα λάθη που έχει κάνει στην αθλητική του καριέρα. «Με πόνεσε πολύ αυτό που έγινε στο Παγκόσμιο. Δεν ήμουν εκεί για τον εαυτό μου, αλλά για ολόκληρη τη χώρα μου. Οι αποδοκιμασίες ήταν στο πρόσωπό μου, αλλά εγώ ήμουν εκεί για τη χώρα μου. Αν ο κόσμος θέλει από μένα μια επίσημη απολογία, τότε θα το κάνω. Ζητώ συγγνώμη για όλα τα λάθη που έχω κάνει και ό,τι κακό έφερα στο άθλημα. Λατρεύω τον στίβο και για τον λόγο αυτό επέστρεψα και τρέχω όσο το δυνατόν καλύτερα μπορώ. Εχω δουλέψει πολύ σκληρά για να επανορθώσω το λάθη μου», δήλωσε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV News.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή