Aναγνωρίστηκε το πτώμα της Κιμ Ουόλ

Aναγνωρίστηκε το πτώμα της Κιμ Ουόλ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

KOΠΕΓΧΑΓΗ. Η αστυνομία χθες αναγνώρισε έναν ανθρώπινο ακέφαλο κορμό που ξεβράστηκε στα παράλια της Κοπεγχάγης λέγοντας ότι ανήκει στη Σουηδή ρεπόρτερ Κιμ Ουόλ, η οποία, όπως όλα δείχνουν, δολοφονήθηκε από έναν Δανό εφευρέτη πάνω στο ιδιωτικό του υποβρύχιο.

Η Ουόλ, η οποία ερευνούσε ένα δημοσίευμα για τον εφευρέτη Πίτερ Μάντσεν, εξαφανίστηκε στις 10 Αυγούστου, αφού επιβιβάστηκε στο μήκους 17 μέτρων ιδιωτικό υποβρύχιο του Μάντσεν. Ο ίδιος αρνείται ότι τη σκότωσε και ισχυρίζεται ότι η γυναίκα έπεσε θύμα δυστυχήματος.

Ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα των εξετάσεων στον γυναικείο κορμό, που ανακάλυψε ένας ποδηλάτης, η αστυνομία επισήμανε ότι το πτώμα είχε υποστεί ζημιές «που υποδεικνύουν ότι είχε καταβληθεί προσπάθεια να είναι κενό από αέρια έτσι ώστε να μην αναδυθεί από τον πυθμένα της θάλασσας». Επίσης έφερε μεταλλικά ελάσματα που στόχο είχαν να καταβυθιστεί στον πυθμένα.

Τα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι είχαν ακρωτηριαστεί από το σώμα. Κατά την εξέταση της αστυνομίας ταυτοποιήθηκε το DNA του πτώματος με αυτό της Κιμ Ουόλ από δείγματα που η αστυνομία είχε συλλέξει από την οδοντόβουρτσά της και από μία χτένα, αλλά και με κηλίδες αίματος που εντοπίστηκαν στο υποβρύχιο. Επί του παρόντος, η αστυνομία δεν γνωρίζει το αίτιο του θανάτου της νεαρής γυναίκας και αναζητεί να βρει περισσότερα μέλη του σώματός της.

Ο Μάντσεν, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία, κινδυνεύει με φυλάκιση από πέντε χρόνια μέχρι ισόβια. Η δικηγόρος του Μπετίνα Χαλντ Ενγκμαρκ δήλωσε μιλώντας στο πρακτορείο Reuters ότι ο Μάντσεν επιμένει πως είναι αθώος και ότι ο θάνατος της Ουόλ ήταν ατύχημα.

Η μητέρα της άτυχης γυναίκας έγραψε στο Facebook ότι «με πραγματική θλίψη και έκπληξη μάθαμε ότι εντοπίστηκε το πτώμα της κόρης και αδελφής μας Κιμ Ουόλ. Κατά τη διάρκεια των θλιβερών ημερών που πέρασαν από την εξαφάνιση της Κιμ, λάβαμε πολλές αποδείξεις του πόσο αγαπητή ήταν και πόσης εκτίμησης έχαιρε τόσο ως άνθρωπος και φίλος όσο και ως επαγγελματίας δημοσιογράφος». Ο Μάντσεν είχε πει στο δικαστήριο ότι μετά το υποτιθέμενο ατύχημα η γυναίκα ετάφη στη θάλασσα, αλλάζοντας την αρχική του κατάθεση ότι η γυναίκα αποβιβάστηκε σώα και αβλαβής από το σκάφος του.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή