Νέο ξεκίνημα στην Ευρώπη θέλει η ΑΕΚ

Νέο ξεκίνημα στην Ευρώπη θέλει η ΑΕΚ

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαν σήμερα πριν από 23 χρόνια, η ΑΕΚ νικούσε με 1-0 τους Ρέιντζερς εκτός έδρας, χάρη σε γκολ του θρυλικού της ποδοσφαιριστή Τόνι Σαβέφσκι. Με αυτό το γκολ και σε συνδυασμό με το 2-0 της Αθήνας, η Ενωση γινόταν η πρώτη ελληνική ομάδα που συμμετείχε σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Απόψε στις 21.00, η ΑΕΚ υποδέχεται την Μπριζ στο Ολυμπιακό Στάδιο και καλείται να μετατραπεί ξανά σε ομάδα «παρόντος» και όχι «παρελθόντος» όπως είναι τα τελευταία χρόνια. Οι παίκτες της Ενωσης, ο κόσμος της και γενικότερα ο οργανισμός της ομάδας έχει άμεση ανάγκη για νέες μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές και η ευκαιρία για πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ είναι τεράστια για πολλούς και διάφορους λόγους.

Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα (0-0) δίνει τη δυνατότητα στον «Δικέφαλο» να παίξει έναν τελικό μπροστά στο φανατισμένο κοινό του. Εναν «τελικό» που ακριβώς όπως και πριν από 23 χρόνια μπορεί να ανεβάσει την ΑΕΚ επίπεδο, στην προσπάθειά της για ανάκτηση του ευρωπαϊκού της κύρους. Οι χρονιές που η ΑΕΚ αντιμετώπιζε συνοικιακές ομάδες σε γήπεδα «κλουβιά» ανά την Αττική δεν είναι μακριά, αλλά είναι πλέον παρελθόν και ο στόχος για πρόκριση πρέπει να είναι αυτοσκοπός για όλους τους ποδοσφαιριστές. Κατά πολλούς, ο αποψινός αγώνας με τους Βέλγους είναι ο σημαντικότερος της τελευταίας τετραετίας, καθώς η ΑΕΚ είναι 90 λεπτά μακριά από τη συμμετοχή της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Η Μπριζ είναι μια ομάδα έμπειρη, με περισσότερες ευρωπαϊκές παραστάσεις από την ΑΕΚ, ωστόσο η εικόνα του πρώτου αγώνα καθιστά την «Ενωση» φαβορί της αναμέτρησης.

Στα της ενδεκάδας τα πάντα είναι ρευστά, καθώς ο Μανόλο Χιμένεθ αρέσκεται σε εκπλήξεις ως προς τον καταρτισμό της. Χθες δήλωσε: «Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο μέρος είχαμε ξεκάθαρες φάσεις για να κερδίσουμε το ματς, αλλά μετά την αποβολή του Λιβάγια χαλάσαμε τα πλάνα που είχαμε. Πρέπει να βρούμε 11 παίκτες που θα ξεκινήσουν το παιχνίδι και 3 αλλαγές που θα μας βοηθήσουν για τη νίκη. Οπως θα έχετε καταλάβει, είμαι ένας προπονητής που δεν επικεντρώνομαι μόνο στην ενδεκάδα. Η ιστορία μπορεί να σε κάνει μεγαλύτερο, αλλά θα πρέπει καθημερινά να βελτιώνεσαι. Αύριο είναι ένα παιχνίδι δύσκολο, αλλά μπορεί να ενισχύσει την ιστορία της ΑΕΚ. Ομως δεν θα είναι εύκολο». Ο Μιχάλης Μπακάκης, εκπροσωπώντας τους παίκτες της ομάδας, δήλωσε πως «θα κάνουμε τα πάντα για να περάσουμε στους ομίλους».

Στο ΟΑΚΑ, αναμένονται περισσότεροι από 30 χιλιάδες οπαδοί της ΑΕΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή