Γαβρόγλου: Να μην καταργηθούν οι εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια

Γαβρόγλου: Να μην καταργηθούν οι εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη αλλαγής του σημερινού συστήματος των πανελλαδικών αλλά όχι και την κατάργηση των εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής.

Απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου του ΑΠΕ – ΜΠΕ, για τις αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις, ο κ. Γαβρογλου ανέφερε χαρακτηριστικά: «πρέπει να αλλάξει το σημερινό σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων όχι όμως και να καταργηθούν οι εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Ανέφερε ακόμη πως «αυτή τη στιγμή με το υπάρχον σύστημα μόλις το 20% των μαθητών καταφέρνουν να περνούν στις 5 πρώτες σχολές της προτίμησης του, ενώ το 18% περνά με βαθμολογία κάτω από τη βάση».

Όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας στο Πρακτορείο, «πρέπει να υπάρξει ένα εξεταστικό σύστημα, αξιόπιστο και παιδαγωγικού χαρακτήρα».

Ο κ. Γαβρόγλου ευχήθηκε ακόμη «Καλή επιτυχία στα παιδιά μας και να θυμούνται όσα έμαθαν στο σχολείο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή