Bραδιά ντροπής για τον ΠΑΟΚ

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρύο ντους, ήττα-σοκ με 2-0 και οδυνηρός αποκλεισμός του ΠΑΟΚ από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, στην πιο ντροπιαστική βραδιά της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας του! Η εκπληκτική Εστερσουντ έκανε ένα θαύμα αντίστοιχο μ’ αυτό επί της Γαλατάσαραϊ και με δύο γκολ μέσα σε επτά λεπτά έριξε στο καναβάτσο τον υπερόπτη ΠΑΟΚ, ο οποίος κάθισε αναπαυτικά για 70 λεπτά της νίκης του με 3-1 στην Τούμπα και άρχισε να τρέχει για να προλάβει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα μόνο όταν το «ασφαλές» 0-0 έως το 71΄ μετατράπηκε στο εφιαλτικό 2-0 στο 77΄. Ηθελε ένα γκολ για να προκριθεί, το άγγιξε πιο πολύ από ποτέ στο 95΄, δεν το πέτυχε και είδε το ευρωπαϊκό του ταξίδι να τελειώνει άδοξα, πριν καλά καλά ξεκινήσει.

Την τελευταία χρονιά (2012) που ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε (από τη Ραπίντ Βιέννης) στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, η Εστερσουντ ήταν μια ερασιτεχνική ομάδα 4ης κατηγορίας. Μέσα σε πέντε χρόνια πήρε τέσσερις ανόδους, κέρδισε με την πρώτη παρουσία της στην 1η κατηγορία ευρωπαϊκό εισιτήριο και –παρότι «πρωτάρα»– κατάφερε να υπογράψει δύο μεγάλα θαύματα. Ο «δικέφαλος» πήρε αψήφιστα τον αποκλεισμό της Γαλατάσαραϊ και πήγε πολύ χαλαρός στη Σουηδία, έχοντας την αίσθηση ότι το 3-1 της Τούμπας ήταν αρκετό. Για 70 λεπτά ήταν εντελώς υποτονικός στην επίθεση και έδειξε να ενδιαφέρεται περισσότερο για την άμυνα, καθώς η Εστερσουντ μπήκε στο ματς με άγνοια κινδύνου και φανερή διάθεση να τρέξει για να κυνηγήσει τις όποιες πιθανότητες μιας μεγάλης ανατροπής.

Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε πίεση και έμεινε αρκετά πίσω για να νιώσει ασφαλής και η αλήθεια είναι ότι μέχρι να δεχθεί το πρώτο γκολ στο 71΄ με κοντινή προβολή του Γκόντος (ίσως να ήταν οφ σάιτ), είχε απειληθεί πολύ σοβαρά μόνο στο 53΄ από κεφαλιά – μόλις άουτ του Χόπκατ. Το 1-0 φόρτωσε με άγχος τους παίκτες του Λουτσέσκου και πριν καταλάβουν τι συμβαίνει, δέχθηκαν με… καρμπόν δεύτερο γκολ από τον Γκόντος στο 77΄ και κινδύνευσαν πολύ σοβαρά να δεχθούν κι ένα τρίτο από τον Εντουαρτς στο 79΄. Το ρίσκο τους μετά το 80΄ για το γκολ της πρόκρισης απέφερε μόνο μία μεγάλη ευκαιρία με κοντινή κεφαλιά του Μάτος στο 95΄, σε φάση διαρκείας. «Μας νίκησαν ξεκάθαρα στη φυσική κατάσταση, είχαν περισσότερη δύναμη και ενέργεια. Δεν περιμέναμε τον αποκλεισμό, ήταν το χειρότερο σενάριο», δήλωσε ο Λουτσέσκου.

ΕΣΤΕΡΣΟΥΝΤ: Κεϊτά, Πέτερσον, Παπαγιαννόπουλος, Χόπκατ, Αϊες, Εντουαρτς, Σόμι (60΄ Σεμά), Μπασιρού, Νούρι, Μουκίμπι (67΄ Γουίντγκριν), Γκόντος.

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Σάκχοφ, Τσίμιροτ (81΄ Κουλούρης), Μπίσεσβαρ (60΄ Ενρίκε), Μακ (86΄ Λημνιός), Τζάλμα Κάμπος, Πρίγιοβιτς.

• Παίκτης του ΠΑΟΚ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια είναι ο Ομάρ Ελ Καντουρί. Ο Βελγομαροκινός μεσοεπιθετικός ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ, λίγο μετά την έναρξη του β΄ ημιχρόνου στη Σουηδία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή