Το 90,01% της «Νίκας» κατέχει εταιρεία συμφερόντων της Chipita

Το 90,01% της «Νίκας» κατέχει εταιρεία συμφερόντων της Chipita

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ μικρή ήταν η ανταπόκριση των μετόχων μειοψηφίας στην υποχρεωτική δημόσια πρόταση της Givenrise Investments Limited (εταιρεία συμφερόντων της Chipita) για την απόκτηση του υπολοίπου 10,26% των μετοχών της αλλαντοβιομηχανίας «Νίκας». Η εξέλιξη αυτή δεν αποκλείεται να συνδέεται με την προσδοκία των μετόχων ότι θα έχουν μεγαλύτερο όφελος μελλοντικά εάν κατέχουν μετοχές της «Νίκας» – ειδικά, μάλιστα, καθώς o κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος δεν σκοπεύει να βγάλει την εταιρεία από το Χρηματιστήριο. Ο ίδιος δε, κάθε άλλο παρά έχει αποκλείσει την εισαγωγή και της Chipita στο Χρηματιστήριο, είτε στο ελληνικό είτε σε κάποιο ξένο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η «Νίκας» στο Χρηματιστήριο, τη δημόσια πρόταση αποδέχθηκαν μόλις εννέα μέτοχοι, προσφέροντας συνολικά 210.715 μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 0,26%, περίπου, του συνολικού αριθμού μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας. Επομένως, πλέον η Givenrise κατέχει το 90,01% των μετοχών της «Νίκας» (ή 71.642.739 μετοχές), ενώ από την επομένη της ημερομηνίας της δημόσιας πρότασης μέχρι και τη λήξη της περιόδου αποδοχής αυτής, η Givenrise δεν απέκτησε μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών επιπλέον μετοχές της «Νίκας». Η καταβολή του προσφερόμενου ανταλλάγματος στους μετόχους που αποδέχθηκαν τη δημόσια πρόταση θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017 και θα γίνεται από την Τράπεζα Πειραιώς.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται για μια ακόμη φορά ότι η Givenrise δεν θα ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς (sqeeze out) ούτε θα επιδιώξει τη διαγραφή των μετοχών από το Χρηματιστήριο Αθηνών. Σημειώνεται, τέλος, ότι για τους επόμενους τρεις μήνες η Givenrise υποχρεούται να αποκτά χρηματιστηριακά τοις μετρητοίς όλες τις μετοχές της «Νίκας» που θα της προσφερθούν (πρόκειται για το λεγόμενο δικαίωμα εξόδου) έναντι 0,364 ευρώ/μετοχή. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, έχει εισαγάγει πάγια εντολή για την αγορά των μετοχών μέσω της Eurobank Equities ΑΕΠΕΥ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή