Εσφιξε τις… γροθιές της η Εθνική

Εσφιξε τις… γροθιές της η Εθνική

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ενότητα της εθνικής ομάδας, πέντε ημέρες πριν από την έναρξη του Ευρωμπάσκετ, δοκιμάστηκε έντονα από το θλιβερό επεισόδιο των Παππά και Μπουρούση που διέρρευσε, ύστερα από δύο ημέρες, αλλά στο χθεσινό δεύτερο παιχνίδι του «Ακρόπολις» και τη νίκη (73-70) κόντρα στην Ιταλία φάνηκε η πρώτη «αχτίδα» συσπείρωσης. Προφανώς, γιατί οι διεθνείς θέλουν να «σβήσουν» το γεγονός και να θωρακίσουν το κλίμα και τις σχέσεις τους, εντός της Εθνικής, ακόμα κι αν αποδειχτεί ότι η «ανακωχή» των δύο αρνητικών πρωταγωνιστών είναι εύθραυστη…

Οι Ελληνες παίκτες είχαν σαφώς μεγαλύτερη διάθεση στη διεκδίκηση της νίκης, μετά την ήττα από τη Γεωργία, και μπορεί δύο φορές να μη διατήρησαν το προβάδισμα ασφαλείας που απέκτησαν στο σκορ (59-49 στο 36΄, 71-66 στο 44΄), βελτίωσαν όμως τα ποσοστά ευστοχίας σε δίποντα και τρίποντα, αλλά δεν απέφυγαν τις συνεχείς αυξομειώσεις στην απόδοσή τους. Στα 11΄΄ πριν από το τέλος ο Πρίντεζης έχασε την μπάλα, αλλά ο κορυφαίος των Ιταλών, Ντάνιελ Χάκετ, δεν ήταν… Τσινστάντζε και αστόχησε στο τρίποντο, με την εκπνοή του αγώνα, ενώ στην τελευταία φάση της παράτασης, ο Παπανικολάου… μπλόκαρε την μπάλα σε τρίποντο του Αραντόρι.

Την Τρίτη, Παππάς και Μπουρούσης αποφάσισαν να μετατρέψουν σε «ρινγκ», για την επίλυση προσωπικών διαφορών, το εστιατόριο του ξενοδοχείου, καταπατώντας κάθε ίχνος σεβασμού προς τα μέλη του τεχνικού επιτελείου. Αμφότεροι ουδέποτε θα τολμούσαν να συμπεριφερθούν με τον ίδιο τρόπο σε σύλλογο, αλλά η λεκτική αντιπαράθεση που δεν είχε καμία σχέση με το μπάσκετ, εξελίχθηκε σε πυγμαχία και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης που λειτούργησε ως «πυροσβέστης», δέχτηκε μια γροθιά που του άφησε ενθύμιο τρία ράμματα στο δεξί φρύδι…

ΕΛΛΑΔΑ: Καλάθης 9, Μπουρούσης 12 (1), Σλούκας 9, Λαρεντζάκης 1, Παπαγιάννης 2, Πρίντεζης 19 (2), Παπανικολάου 4, Μάντζαρης, Αγραβάνης 8, Παπαπέτρου 5 (1), Θ. Αντετοκούνμπο.

ΙΤΑΛΙΑ: Χάκετ 19 (3), Ντέλα Βάλε 5 (1), Αραντόρι 6 (1), Φιλόι 10 (2), Μπόλιγκα 4, Μέλι 10 (1), Πάσκολο 1, Αμπάς 2, Μπερνς 4, Ντατόμε 9 (1).

• Η Γεωργία κατέκτησε την πρώτη θέση του τουρνουά «Ακρόπολις», πριν από τη σημερινή ολοκλήρωσή του, καθώς νίκησε και τη Σερβία (68-66).

• Η Εσθονία συμπλήρωσε τον όγδοο όμιλο του πρώτου προκριματικού γύρου για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019, στον οποίο συμμετέχουν η Ελλάδα, το Ισραήλ και η Μεγάλη Βρετανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή