Νεαρός Ολλανδός έγραψε το απειλητικό μήνυμα

Νεαρός Ολλανδός έγραψε το απειλητικό μήνυμα

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ. Ενας μεθυσμένος Ισπανός σιδεράς, που πιθανώς οδηγούσε «τη λάθος στιγμή στο λάθος σημείο», και ένας 22χρονος γιος μιας απολύτως συνηθισμένης οικογένειας της Νότιας Ολλανδίας, που απηύθυνε διαδικτυακές απειλές, ευθύνονται, σύμφωνα με τις ολλανδικές αρχές, για τον αντιτρομοκρατικό συναγερμό προχθές στο Ρότερνταμ. Οι Αρχές εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στον 22χρονο Τζιμ, διερευνώντας «για ποιο λόγο έκανε κάτι τόσο ηλίθιο».

Λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης, η αστυνομία του Ρότερνταμ εισήλθε στο παλαιό σιλό που χρησιμοποιείται ως χώρος συναυλιών, στις όχθες του ποταμού Μάας, και ενημέρωσε τους διοργανωτές ότι η συναυλία του καλιφορνέζικου συγκροτήματος Αλλάχ-Λας ακυρώνεται λόγω τρομοκρατικής απειλής. Ακολούθησε ανακοίνωση του δημάρχου της ολλανδικής πόλης, Αχμέντ Αμπουταλέμπ, περί εντοπισμού οχήματος με ισπανικές πινακίδες που μετέφερε φιάλες αερίου σε δρόμο κοντά στον συναυλιακό χώρο.

Χρειάστηκε να ξημερώσει η Πέμπτη προκειμένου να γίνει γνωστό ότι ο Ισπανός οδηγός του βαν ήταν τόσο μεθυσμένος που δεν μπορούσε καν να απαντήσει στις ερωτήσεις, ενώ οι φιάλες ήταν εργαλεία της δουλειάς του. Το επίκεντρο των ερευνών μεταφέρθηκε στην πόλη Ζεφενμπέρχε της επαρχίας Μπράμπραντ, όπου, στις 2 χθες τα ξημερώματα, συνελήφθη ο 22χρονος Ολλανδός. «Οι πληροφορίες της ισπανικής αστυνομίας ήταν τόσο ακριβείς, ώστε τον βρήκαμε αμέσως», είπε ο Αμπουταλέμπ. Ο 22χρονος είχε χρησιμοποιήσει την κρυπτογραφημένη υπηρεσία Telegram, την οποία χρησιμοποιούν και οι τζιχαντιστές, προκειμένου να στείλει απειλητικό μήνυμα για τη συναυλία. Το μήνυμα εντόπισαν οι ισπανικές αρχές και ενημέρωσαν απευθείας τις ολλανδικές. «Είμαστε περίεργοι να ακούσουμε γιατί έκανε κάτι τόσο ηλίθιο», δήλωσε ο Ολλανδός υπουργός Ασφαλείας και Δικαιοσύνης, Στεφ Μπλοκ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή