Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Τη «Μέρα Γιορτής» (1949) του Ζακ Τατί προβάλλει απόψε το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Ξέφωτο με ελεύθερη είσοδο. Στην πλοκή της ταινίας ο ταχυδρόμος ενός μικρού χωριού ονειρεύεται να εκμοντερνίσει τις μεθόδους εργασίας του και να γίνει ακόμη ταχύτερος, στα πρότυπα των Αμερικανών συναδέλφων του που παρακολουθεί σε επίκαιρα της εποχής, με όπλο το ποδήλατό του. Ωρα έναρξης 9 μ.μ.

• Ξεκινάει απόψε το Hydra World Music Festival με συναυλίες στη Σπηλιά της Υδρας και στην παραλία του Βλυχού και με καλλιτέχνες από τη Μαδαγασκάρη, την Αίγυπτο, τη Βρετανία, τη Γερμανία και τοπικά συγκροτήματα – ανάμεσά τους και η Ελληνοβραζιλιάνα Κατερίνα Πολέμη. Εως την Κυριακή 27 Αυγούστου.

• Οι «Πέρσες» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Αρη Μπινιάρη παρουσιάζονται στο ανοικτό Θέατρο Δάσους του ΚΘΒΕ στη Θεσσαλονίκη στις 9 μ.μ. με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στον ρόλο της Ατοσσας.

• Τον «Φιλοκτήτη» του Σοφοκλή παρουσιάζει η Μάρθα Φριντζήλα στο θέατρο του Παλαιού Ελαιουργείου στην Ελευσίνα, στο πλαίσιο των Αισχυλείων, στις 8.30 μ.μ.

• Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την «Ασκητική» (Salvatores dei) του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία Aνδρέα Κουτσουρέλη, στο Φρούριο Καβάλας. Η παράσταση θα αρχίσει στις 9 μ.μ

• Την εκδήλωση λόγου «Οι αρχαιολόγοι μιλούν για τη βόρεια Πιερία» διοργανώνει το Φεστιβάλ Ολύμπου στην αρχαία Πύδνα και ώρα 9 μ.μ., με εισηγητές τις Δέσποινα Ιγνατιάδου, Ειρήνη Βεροπουλίδου και Αθανασία Κραχτοπούλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή