Ταϊλάνδη: Ενταλμα σύλληψης σε βάρος της πρώην πρωθυπουργού Γινγκλούκ Σιναουάτρα

Ταϊλάνδη: Ενταλμα σύλληψης σε βάρος της πρώην πρωθυπουργού Γινγκλούκ Σιναουάτρα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενταλμα σύλληψης σε βάρος της πρώην πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης, Γινγκλούκ Σιναουάτρα, εξέδωσε το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της χώρας ανέφερε νωρίτερα, ότι είναι πιθανό η Γινγκλούκ, που ανετράπη από στρατιωτικό πραξικόπημα το 2014, να έχει φύγει από τη χώρα, πληροφορίες που ενισχύονται και από το περιβάλλον της πρώην πρωθυπουργού.

«Σίγουρα έχει φύγει από την Ταϊλάνδη», δήλωσε μία από τις πηγές που είναι μέλος του κόμματος της Σιναουάτρα. Αρνήθηκε όμως να κατονομαστεί, καθώς δεν έχει άδεια να μιλά εξ ονόματος της πρώην πρωθυπουργού.

Μια άλλη πηγή επιβεβαίωσε την είδηση, αν και κανείς δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το πού βρίσκεται.

Ο υπεύθυνος της αστυνομίας για θέματα μετανάστευσης, απέκλεισε ωστόσο την πιθανότητα, η πρώην πρωθυπουργός να έχει διαφύγει μέσω κάποιου συνοριακού περάσματος.

Η Γινγκλούκ είναι αντιμέτωπη με πάνω από 10 έτη ποινή φυλάκισης εάν κριθεί ένοχη, για αμέλεια σχετικά με μια υπόθεση, που έφερε στην επιφάνεια το χουντικό καθεστώς και αφορά στον ρόλο που διαδραμάτισε στην επιδότηση της καλλιέργειας ρυζιού και ζημίωσε τον κρατικό προϋπολογισμό κατά πολλά δισεκατομμύρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή