Μπόρις Τζόνσον: Δεν θα πληρώσουμε στην Ε.Ε. ούτε πένα παραπάνω

Μπόρις Τζόνσον: Δεν θα πληρώσουμε στην Ε.Ε. ούτε πένα παραπάνω

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βρετανία δεν θα πληρώσει «ούτε πένα παραπάνω, ούτε πένα λιγότερο» από αυτό που θεωρεί η κυβέρνηση ως νομική της υποχρέωση προς την ΕΕ κατά την διαδικασία εξόδου από το μπλοκ, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον.

Μιλώντας στο BBC Radio Four, ο Τζόνσον είπε ότι το σχόλιό του πως η ΕΕ "δεν θα πάρει δεκάρα" ήταν η απάντηση στην ερώτηση αν η Βρετανία θα πληρώσει "100 δισ ευρώ ή λίρες" και όχι υπαινιγμός ότι η κυβέρνηση δεν θα πληρώσει.

Μια οικονομική συμφωνία αναμένεται να είναι ένα από τα δυσκολότερα ζητήματα προς επίλυση στις διαπραγματεύσεις για το ''διαζύγιο" του Λονδίνου με την ΕΕ και το μπλοκ έχει δηλώσει ότι αυτό είναι ένα από τα τρια ζητήματα στα οποία οι δύο πλευρές θα πρέπει να σημειώσουν πρόοδο προτού ξεκινήσουν τις συνομιλίες για μια μελλοντική σχέση, που θα περιλαμβάνει και την νέα μορφή των εμπορικών τους σχέσεων.

«Κάποια από τα ποσά που έχω δει φαίνονται υπέρογκα. Φυσικά και θα εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας. Δεν πρόκειται να πληρώσουμε ούτε πένα παραπάνω, ούτε λιγότερο από αυτό που θεωρούμε ότι μας επιβάλλουν οι νομικές μας υποχρεώσεις», είπε ο Τζόνσον.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, REUTERS)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή