Τσάμπιονς Λιγκ: Aπέναντι στα θηρία ο Ολυμπιακός

Τσάμπιονς Λιγκ: Aπέναντι στα θηρία ο Ολυμπιακός

3' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η 18η παρουσία του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έχει ίσως και τα υψηλότερα εμπόδια. Στην κλήρωση που έγινε χθες στο Μονακό, οι πρωταθλητές Ελλάδας κληρώθηκαν στον 4ο όμιλο με αντιπάλους τη φιναλίστ της διοργάνωσης, Γιουβέντους, την Μπαρτσελόνα του πρώην προπονητή τους, Ερνέστο Βαλβέρδε και τη δυσκολότερη ομάδα από το τέταρτο και τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας, τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας.

Την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, σε ένα ματς ιδιαίτερα σημαντικό για το ευρωπαϊκό του μέλλον. Η ομάδα της Πορτογαλίας μοιάζει να είναι ο βασικός αντίπαλός του στον δρόμο προς την κατάκτηση της 3ης θέσης, αφού η Γιουβέντους και η Μπαρτσελόνα έχουν τον τίτλο του φαβορί για τις δύο πρώτες θέσεις. Στη 2η αγωνιστική (27 Σεπτεμβρίου) και στην 3η (18 Οκτωβρίου) οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν στο Τορίνο και στη Βαρκελώνη αντίστοιχα. Στην 4η αγωνιστική (31 Οκτωβρίου) θα υποδεχθούν την Μπαρτσελόνα. Στην 5η αγωνιστική (22 Νοεμβρίου) θα ταξιδέψουν στην Πορτογαλία για το ματς με τη Σπόρτινγκ και στην τελευταία (5 Δεκεμβρίου) θα υποδεχθούν τη Γιουβέντους.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης που παραβρέθηκε στη διαδικασία της κλήρωσης, δήλωσε: «Είχαμε τη χειρότερη δυνατή κλήρωση με τις πιο δυνατές ομάδες. Θέλουμε να γράψουμε ιστορία. Ιστορία γράφεις με ομαδάρες όχι με ομαδούλες». Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πραγματοποίησης μιας μεταγραφής – δώρο για τον κόσμο: «Σίγουρα υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο. Θα κοιτάξουμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε στις επόμενες μέρες».

 

Γιουβέντους

Διεκδικεί και φέτος το Τσάμπιονς Λιγκ

Η «Μεγάλη Κυρία»  του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου βρίσκεται ξανά στον δρόμο του Ολυμπιακού. Δίχως άλλο, τα τελευταία χρόνια η Γιουβέντους είναι μία από τις πιο ισχυρές ομάδες στην Ευρώπη. Το γεγονός πως την τελευταία τριετία ήταν δύο φορές παρούσα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Το 2015 αντιμετώπισε την Μπαρτσελόνα και τον Μάιο τη Ρεάλ Μαδρίτης, αποτυγχάνοντας ωστόσο να κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης. Η τελευταία φορά που το κύπελλο του Τσάμπιονς Λιγκ ταξίδεψε στο Τορίνο ήταν το 1996. Με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στον πάγκο της, η Γιουβέντους βλέπει μόνο την κορυφή στην Ιταλία. Από το 2012 και έπειτα μετράει έξι συνεχόμενα πρωταθλήματα, τρία Κύπελλα (2015, 2016, 2017) και δυο Σούπερ Καπ. Χωρίς καμία αμφιβολία, στην εκκίνηση της φάσης των ομίλων, η ιταλική ομάδα είναι ένα από τα φαβορί για να πάρει τον τίτλο.

Μπαρτσελόνα

Ο Βαλβέρδε επιστρέφει στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Η υπόθεση της μεταγραφής του Νεϊμάρ στην Παρί Σεν Ζερμέν με το εντυπωσιακό ποσό των 222 εκατομμυρίων ευρώ, ήταν το θέμα που απασχόλησε το καλοκαίρι τους ιθύνοντες της Μπαρτσελόνα. Ο Βραζιλιάνος άφησε ένα μεγάλο κενό στη γραμμή κρούσης της ομάδας της Βαρκελώνης, η οποία διανύει μία μεταβατική περίοδο με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο της. Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού διαδέχθηκε τον Λουίς Ενρίκε, που συμπλήρωσε μία πετυχημένη τριετία στην τεχνική ηγεσία της. Επιπλέον, η εκκίνηση της Μπαρτσελόνα στη σεζόν δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, καθώς γνώρισε δύο ήττες από τη μεγάλη της αντίπαλο, Ρεάλ Μαδρίτης, στο ισπανικό Σούπερ Καπ. Τις επόμενες ημέρες πρέπει να αναμένεται μεταγραφική ενίσχυση. Αναμφίβολα, το βάρος πέφτει στις «πλάτες» του Λιονέλ Μέσι. Παρά τα προβλήματά της, η Μπαρτσελόνα παραμένει ένας «γίγαντας» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Σπόρτινγκ Λισσαβώνας

Παραδοσιακή δύναμη και ενισχυμένη

Η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας τερμάτισε στην 3η θέση στην τελευταία περίοδο στην Πορτογαλία πίσω από την Μπενφίκα και την Πόρτο. Και το καλοκαίρι βγήκε στην αγορά και δαπάνησε πολλά εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να ενισχυθεί σημαντικά. Για τον Μάρκος Ακούνια της Ρασίνγκ Κλουμπ δόθηκαν 9,6 εκατ. ευρώ, για τον Μπρούνο Φερνάντες της Σαμπντόρια 8,5 εκατ. ευρώ, ενώ ως ελεύθερος εντάχθηκε στο δυναμικό της ο Ματιέ και δανεικοί ο Κοεντράο και ο Ντουμπιά. Στον πάγκο της παραμένει ο έμπειρος Ζόρζε Ζέσους, τον οποίο ο Ολυμπιακός είχε βρει όταν αντιμετώπισε την Μπενφίκα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ζέλσον Μάρτινς αποτελεί προϊόν της ακαδημίας. Στα 22 του χρόνια τον παρακολουθούν αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες. Κάτω από τα δοκάρια βρίσκεται ο πρωταθλητής Ευρώπης Ρούι Πατρίσιο. Ξεχωρίζει και ο Γουίλιαμ Καρβάλιο, ο οποίος ενδέχεται να αποχωρήσει με προορισμό τη Γουέστ Χαμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή