Στην Αρχή Λιμένων μπορούν να μεταταγούν άμεσα εργαζόμενοι των ΟΛΠ – ΟΛΘ

Στην Αρχή Λιμένων μπορούν να μεταταγούν άμεσα εργαζόμενοι των ΟΛΠ – ΟΛΘ

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Δημόσια Αρχή Λιμένων (ΔΑΛ) του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στον Πειραιά μπορούν να μεταταχθούν από τώρα όσοι εργαζόμενοι του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης επιθυμούν. Αρκεί να έχουν τα απαραίτητα προσόντα και να αξιολογηθούν θετικά από τη ΔΑΛ. Δεν χρειάζεται μάλιστα η υπογραφή υπουργικών αποφάσεων όπως για τις μετατάξεις τους σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημοσίου, πληροφορούν την «Κ» πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας.

Το δικαίωμα αυτό δεν είναι ευρύτερα γνωστό στους εργαζομένους και ανακύπτει τώρα καθώς η διοίκηση της ΔΑΛ προχωρεί στη στελέχωση της υπηρεσίας της και έχει καλέσει σε εκδήλωση ενδιαφέροντος τους υπαλλήλους του υπουργείου που θα επιθυμούσαν να αποσπασθούν σε αυτή. Ερωτηθείς σχετικά από την «Κ», κορυφαίος αξιωματούχος τού Ναυτιλίας σημειώνει πως η δυνατότητα να μεταφέρονται ή μετατάσσονται στη ΔΑΛ κατόπιν αίτησής τους δόθηκε σε υπαλλήλους των ΟΛΠ και ΟΛΘ με το άρθρο 130 παρ. 7 του νόμου 4389/2016. Για τις μετατάξεις αυτές απαιτείται η υποβολή αίτησης μέχρι τις 31/12/2017 και ολοκληρώνονται με απόφαση του υπουργού κατόπιν αξιολόγησης από τριμελές συμβούλιο (σ.σ.: ΑΣΕΠ, Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών του υπουργείου και ΔΑΛ).

«Για την υλοποίηση της διάταξης αυτής δεν απαιτείται έκδοση οποιασδήποτε διαδικαστικής υπουργικής απόφασης ή πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, αλλά αρκεί η υποβολή αίτησης των ενδιαφερομένων», προσθέτουν οι ίδιες πηγές. Αλλά υπογραμμίζουν πως «μέχρι σήμερα δεν έχει περιέλθει στη ΔΑΛ καμία απολύτως τέτοια αίτηση μετάταξης». Υπενθυμίζεται πως η ευρύτερη δυνατότητα μετάταξης εργαζομένων των ΟΛΠ και ΟΛΘ σε οποιονδήποτε φορέα του Δημοσίου παρέχεται με το άρθρο 11 του νόμου 4404/2016. Ομως για αυτές τις μετατάξεις απαιτείται κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Ναυτιλίας για τον ορισμό ανώτατου αριθμού προσωπικού της κάθε εταιρείας που επιτρέπεται να μεταταγεί και κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών, Εργασίας και Ναυτιλίας για τη ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης, διαδικασίας και εφαρμογής. Ως προθεσμία ολοκλήρωσης των μετατάξεων σε οποιονδήποτε φορέα του Δημοσίου ορίστηκε για τον ΟΛΠ η 31/12/2018 και για τον ΟΛΘ η 31/12/2019. «Εντός των ανωτέρω προθεσμιών εργαζόμενοι ΟΛΠ και ΟΛΘ που μετατάσσονται στο ΥΠΝΑΝΠ είναι επιτρεπτό να τοποθετηθούν και στη ΔΑΛ», εξηγούν οι ίδιες πηγές.

Υπενθυμίζεται πως τον Ιούλιο το Ναυτιλίας δημοσίευσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μετατάξεις με καταληκτική ημερομηνία την 31/7/2017 και –σύμφωνα με πληροφορίες– έχουν υποβληθεί περί τις 250 δηλώσεις. Αλλά για να πάνε από τον ΟΛΠ στο υπουργείο χρειάζεται πρώτα να υπογραφούν οι υπουργικές αποφάσεις…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή