Οι ισπανόφωνοι των ΗΠΑ περιορίζουν τις αγορές τους λόγω… Ντόναλντ Τραμπ

Οι ισπανόφωνοι των ΗΠΑ περιορίζουν τις αγορές τους λόγω… Ντόναλντ Τραμπ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φόβος επικρατεί στην καθημερινότητα των ισπανόφωνων Αμερικανών, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 18% του συνόλου του πληθυσμού στις ΗΠΑ, καθώς πολλοί από αυτούς συνηθίζουν να βγαίνουν από το σπίτι τους για να αγοράσουν μονάχα τα βασικά προϊόντα. Αυτός ο φόβος έχει ουσιαστικά ενταθεί επί προεδρίας Τραμπ, ο οποίος προσπαθεί να αυστηροποιήσει τη νομοθεσία για την παραμονή των μεταναστών εντός αμερικανικού εδάφους. Μάλιστα, όπως επιβεβαιώνει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, αυτή η αλλαγή στη συμπεριφορά των ισπανόφωνων καταναλωτών αποτελεί επαρκή λόγο ανησυχίας για τους εμπόρους των μεγάλων καταστημάτων, αλλά και για τους κατασκευαστές εξαρτημάτων αυτοκινήτου.

Ο Γκρέγκορι Χένσλι, διευθύνων σύμβουλος της O’Reilly Automotive, δήλωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι πολλά καταστήματα της εταιρείας με έδρα ισπανόφωνες περιοχές των ΗΠΑ σημείωσαν χαμηλές πτήσεις στις πωλήσεις τους κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Ο κ. Χένσλι δήλωσε στο Reuters ότι «δεν είναι απλά κάτι που εμείς έχουμε δει. Είναι κάτι που έχουν δει οι περισσότεροι λιανέμποροι». Νωρίτερα, τον Ιούλιο, στο πλαίσιο ενός συνεδρίου, ο CEO της Target Corp. Μπρίαν Κόρνελ αναφέρθηκε σε έκθεση που διενήργησε η NPD Group, σύμφωνα με την οποία παρατηρείται μείωση στην καταναλωτική δαπάνη των ισπανόφωνων πληθυσμών. Υπενθυμίζεται ότι προεκλογικά ο κ. Τραμπ είχε προειδοποιήσει πως θα προβεί σε μαζικές απελάσεις όσων δεν διαμένουν μόνιμα εντός αμερικανικού εδάφους, ενώ στο πλαίσιο της υποτιθέμενης προσπάθειάς του να ελέγξει τη μετανάστευση, ο κ. Τραμπ αποφάσισε να κατασκευάσει τείχος που θα διαχωρίζει τις ΗΠΑ με το Μεξικό.

Με αυτόν τον τρόπο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εκτιμά ότι θα εμποδίσει την είσοδο παράνομων και επικίνδυνων πολιτών στις ΗΠΑ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της αμερικανικής ισπανόφωνης κοινότητας.

Σύμφωνα με τον Ερικ Ροντρίγκεζ, ο οποίος αποτελεί μέλος της ομάδας προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων UnidoUS, οι άνθρωποι επιλέγουν να αποταμιεύσουν τα χρήματά τους και δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να πάνε στα μαγαζιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή