Βρυξέλλες: Νεκρός ο δράστης της επίθεσης – για τρομοκρατία κάνουν λόγο οι αρχές

Βρυξέλλες: Νεκρός ο δράστης της επίθεσης – για τρομοκρατία κάνουν λόγο οι αρχές

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο περιστατικά σημειώθηκαν με απόσταση λεπτών σε Βρυξέλλες και Λονδίνο.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι κατά αστυνομικών έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ, το οποίο έχει τεθεί υπό καθεστώς αποκλεισμού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο αξιωματούχοι της αστυνομίας έχουν τραυματιστεί. Ο δράστης έχει συλληφθεί.

Επίθεση με μασέτα στις Βρυξέλλες

Nωρίτερα, άνδρας δέχθηκε πυρά στρατιωτών στις Βρυξέλλες, αφού τους επιτέθηκε, μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης του Βελγίου.

Ο δράστης τραυμάτισε δύο εκ των στρατιωτών στο κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας με μασέτα. Τα τραύματά τους είναι μάλλον ελαφριά και βρίσκονται στο πρόσωπο και στα χέρια.

Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι ο άνδρας είναι νεκρός.

«Με τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής πρόκειται για έναν 30χρονο, ο οποίος δεν ήταν γνωστός για δραστηριότητες που συνδέονται με την τρομοκρατία», δήλωσε εκπρόσωπος του εισαγγελικού γραφείου των Βρυξελλών.

Όπως ανέφεραν, ωστόσο οι Βέλγοι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς, ο επιτιθέμενος φώναξε δύο φορές «Αλλάχου Άκμπαρ». Η υπόθεση αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική επίθεση.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή