Συρία: 34 μέλη των δυνάμεων του καθεστώτος σκοτώθηκαν σε αντεπίθεση του ΙΚ στη Ράκα

Συρία: 34 μέλη των δυνάμεων του καθεστώτος σκοτώθηκαν σε αντεπίθεση του ΙΚ στη Ράκα

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) σκότωσαν 34 μέλη των δυνάμεων του καθεστώτος στη Συρία σε μια αντεπίθεση που εξαπέλυσαν στην επαρχία της Ράκας, ανέφερε χθες το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με αυτή τη ΜΚΟ, η οποία διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη χώρα, οι τζιχαντιστές ανέκτησαν μέρος των εδαφών που τους είχαν αποσπάσει τα στρατεύματα του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας.

Ο συριακός στρατός επιδιώκει να προελάσει στη Ράκα για να φθάσει στη γειτονική Ντέιρ Εζόρ και να εκδιώξει το ΙΚ από την επαρχία αυτή, την οποία κατέχουν οι τζιχαντιστές σχεδόν ολόκληρη. Το ΙΚ πολιορκεί από το 2015 τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις και αμάχους στην πόλη Ντέιρ Εζόρ, την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας.

Μέσα στον Αύγουστο, οι δυνάμεις του καθεστώτος έφθασαν ως την περιφέρεια της Μαντάν, της τελευταίας πόλης που κατέχει το ΙΚ στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας της Ράκας πριν από τη Ντέιρ Εζόρ. Όμως με την αντεπίθεσή τους οι τζιχαντιστές κατάφεραν την Πέμπτη να «απωθήσουν τις φιλοκαθεστωτικές δυνάμεις σε απόσταση 30 χλμ. από την περιφέρεια της Μαντάν», σύμφωνα με τον Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, τον διευθυντή του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Προέλασαν πολύ (…) κι επέκτειναν την περιοχή που ελέγχουν κατά μήκος της νότιας όχθης του Ευφράτη ποταμού», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η επιχείρηση των δυνάμεων του Άσαντ στη Ράκα, η οποία υποστηρίζεται από τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία, είναι ξεχωριστή από την επιχείρηση που άρχισαν τον Ιούνιο οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), μια αραβοκουρδική συμμαχία που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ, για να αποσπαστεί από τα χέρια του ΙΚ η πόλη της Ράκας.

Οι ΣΔΔ διαβεβαιώνουν ότι έχουν πάρει από τα χέρια της πιο διαβόητης τζιχαντιστικής οργάνωσης του κόσμου το 60% της πόλης που κατέχει από το 2014.

Την Πέμπτη, σε μια άλλη περιοχή της Συρίας, κυβερνητικές δυνάμεις περικύκλωσαν εντελώς τους τζιχαντιστές του ΙΚ σε περιοχές της ερήμου. Αυτή η μάχη επίσης εντάσσεται στην ευρείας κλίμακας επιχείρηση σε πολλά μέτωπα για την ανάκτηση της Ντέιρ Εζόρ.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή