Εξωστρέφεια, επαφή με την κοινωνία το πρόταγμα Μητσοτάκη

Εξωστρέφεια, επαφή με την κοινωνία το πρόταγμα Μητσοτάκη

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To δίπολο εξωστρέφεια – επαφή με την πραγματική κοινωνία έναντι της εσωστρέφειας και της κομματικής περιχαράκωσης του ΣΥΡΙΖΑ που προδίδουν, σύμφωνα με την Πειραιώς, οι διχαστικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης και οι σπάνιες εμφανίσεις του πρωθυπουργού, θα αναδεικνύει όλο και συχνότερα η Ν.Δ. από εδώ και στο εξής, με βασικό πρωταγωνιστή τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η επίσημη αρχή θα γίνει από τη Βόρεια Ελλάδα –αφού θα έχει προηγηθεί σταθμός στην Κρήτη– καθώς προγραμματίζεται μπαράζ επαφών στελεχών και βουλευτών ενόψει της ανάβασης του προέδρου της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ. Εξάλλου, δεν είναι τυχαία η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να ανεβεί στη συμπρωτεύουσα και πριν από την επίσημη επίσκεψή του στη ΔΕΘ το διήμερο 16-17 Σεπτεμβρίου. Ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη και στις 4 Σεπτεμβρίου, λίγες ημέρες πριν από την εμφάνιση του πρωθυπουργού. Δεν θα κάνει, όμως, μια τυπική επίσκεψη που θα εξαντληθεί στο μοντέλο τυπικών συναντήσεων με τους τοπικούς φορείς. Θα έχει σύσκεψη εργασίας με τους παραγωγικούς – εξαγωγικούς, επαγγελματικούς φορείς της πόλης, με τα επιμελητήρια της Βόρειας Ελλάδας, ενώ θα συναντηθεί και με εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Το συνέδριο θέσεων

Στόχος, να ακούσει τις προτάσεις και τα προβλήματά τους, μοντέλο που θα ακολουθηθεί σχεδόν αποκλειστικά από εδώ και στο εξής, καθώς ο ίδιος είχε προαναγγείλει από το βήμα της τελευταίας Πολιτικής Επιτροπής ότι το πρόγραμμα και οι θέσεις της Ν.Δ. –με αποκορύφωμα το συνέδριο θέσεων περί τα τέλη του έτους– θα διαμορφωθούν σε διαβούλευση με την κοινωνία και τα πραγματικά της προβλήματα. Και, πάντως, όχι σε στενό κομματικό ακροατήριο και ενώπιον των γνωστών «χειροκροτητών», όπως ο ίδιος έχει πει. Πέραν της προφανούς στόχευσης συσπείρωσης του ακροατηρίου σε μια κρίσιμη για τη Ν.Δ. εκλογική περιφέρεια ενόψει και της εμφάνισής του στη ΔΕΘ, στόχος ακόμη είναι να καταδειχθεί το διαφορετικό στίγμα και ύφος του προέδρου της Ν.Δ., ο οποίος, σε αντίστιξη με τον πρωθυπουργό, δεν μετέχει σε στημένες κομματικές φιέστες, αλλά ακούει και συζητεί για τα πραγματικά προβλήματα. Την ίδια στόχευση, εξάλλου, εξυπηρετεί και η απόφασή του να μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Κρήτη για να μιλήσει σε εκδήλωση για την οδική ασφάλεια –ζήτημα για το οποίο παρενέβη προσωπικά μέσω Facebook– με τη συμμετοχή αρμοδίων φορέων και ΜΚΟ.

Σε ό,τι αφορά την κινητοποίηση στη Βόρεια Ελλάδα –όπως και πέρυσι, υπό την ομπρέλα «Συμφωνία Αλήθειας με τη Βόρεια Ελλάδα»– έχουν προγραμματιστεί 33 εκδηλώσεις και στους 14 νομούς της Βόρειας Ελλάδας πλην της Θεσσαλονίκης, το τριήμερο 7-9 Σεπτεμβρίου, τις μέρες δηλαδή που θα βρίσκεται εκεί ο πρωθυπουργός. Λίγες ημέρες μετά, οργανώνονται εκδηλώσεις της ΟΝΝΕΔ και των γραμματειών του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, ενώ για την κινητοποίηση επιστρατεύονται βουλευτές, μέλη της πολιτικής επιτροπής και τοπικά κομματικά στελέχη της Ν.Δ. που θα πραγματοποιήσουν περισσότερες από 100 επισκέψεις σε πρότυπες αγροτικές συνεταιριστικές μονάδες, μονάδες καινοτομίας, επιτυχημένες επιχειρήσεις και κοινωνικές δομές στη Βόρεια Ελλάδα. «Η Νέα Δημοκρατία εκπέμπει μήνυμα εξωστρέφειας, σε στενή συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και έμφαση στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Την ώρα που η κυβέρνηση στήνει σόου, εμείς οργώνουμε την Ελλάδα με συστηματική δουλειά στη βάση της κοινωνίας», σημείωναν στελέχη της Πειραιώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή