Υποπτη για χρήση απαγορευμένων ουσιών Ελληνίδα αθλήτρια

Υποπτη για χρήση απαγορευμένων ουσιών Ελληνίδα αθλήτρια

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χρήση απαγορευμένων ουσιών αποτελεί μάστιγα του παγκοσμίου αθλητισμού. Στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του Λονδίνου πραγματοποιήθηκαν 1.513 έλεγχοι και, φυσικά, βρέθηκαν… παραβάτες.

Ανάμεσα στα θετικά δείγματα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει, τουλάχιστον, ένα που αφορά Ελληνίδα αθλήτρια. Βέβαια πρόκειται για το πρώτο δείγμα και, όπως είναι γνωστό, η αθλήτρια έχει δικαίωμα να ζητήσει έλεγχο και του δεύτερου δείγματος.

Ο ΣΕΓΑΣ, τα τελευταία χρόνια, έχει ξεκινήσει «σταυροφορία» κατά των απαγορευμένων ουσιών. Υπάρχουν, όμως, αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι χωρίς να πετυχαίνουν ιδιαίτερα υψηλές επιδόσεις, καταφεύγουν στο ντόπινγκ προκειμένου να πιάσουν τα όρια και να είναι παρόντες σε μία μεγάλη διοργάνωση.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και η τελευταία ύποπτη, για χρήση ουσιών, περίπτωση. Στο παγκόσμιο του Λονδίνου δεν κατάφερε να κάνει, ούτε στο ελάχιστο, αισθητή την παρουσία της. Εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ ενημέρωσε τους ανθρώπους του ΣΕΓΑΣ ότι υπάρχει θετικό δείγμα Ελληνίδας και μένει, εφόσον επιθυμεί η αθλήτρια, η εξέταση του δεύτερου δείγματος για να αποδειχθεί ή όχι η ενοχή. Η ουσία που βρέθηκε είναι η ερυθροποιητίνη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή