Γερμανία: Eπιδρομές σε κατοικίες υπόπτων για επιθέσεις

Γερμανία: Eπιδρομές σε κατοικίες υπόπτων για επιθέσεις

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γερμανοί ομοσπονδιακοί εισαγγελείς έδωσαν στην αστυνομία την άδεια για να πραγματοποιήσει σήμερα επιδρομές σε κατοικίες και χώρους εργασίας δύο προσώπων που είναι ύποπτα ότι σχεδίαζαν «σοβαρές βιαιότητες απειλητικές για το κράτος».

Οι ύποπτοι εξέφραζαν φόβους ότι οι προσφυγικές πολιτικές της Γερμανίας θα φτωχύνουν τη χώρα και έτσι άρχισαν να συγκεντρώνουν και να αποθηκεύουν τρόφιμα και πυρομαχικά και να σχεδιάζουν επιθέσεις, αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από την ομοσπονδιακή εισαγγελία.

«Οι ύποπτοι βλέπουν την κρίση, που φοβούνται ότι εγκαθίσταται, σαν μια ευκαιρία για να πιάσουν αριστερούς πολιτικούς αντιπροσώπους και να τους σκοτώσουν με τα όπλα τους», αναφέρεται στη δήλωση.

Οι επιδρομές της αστυνομίας θα πραγματοποιηθούν στο ανατολικό κρατίδιο του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας, προστίθεται.

Η αστυνομία θα πραγματοποιήσει επίσης επιδρομές εναντίον προσώπων που συνδέονται με τους δύο υπόπτους, όμως δεν είναι οι ίδιοι ύποπτοι, ανέφερε ακόμη η εισαγγελία. Οι ύποπτοι ήταν σε επαφή με άλλα πρόσωπα σε chatrooms.

Η εισαγγελία δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη τηλεφωνικά για να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή