Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Λουιζιάνα λόγω Χάρβεϊ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Λουιζιάνα λόγω Χάρβεϊ

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την Πολιτεία της Λουιζιάνα, ένα μέτρο που επιτρέπει την αποδέσμευση ομοσπονδιακών πόρων και μέσων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι καταστροφές από την τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ.

Στην ανακοίνωσή του, ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων (FEMA) παίρνει το πράσινο φως «να κινητοποιήσει και να παράσχει» τον εξοπλισμό και τους αναγκαίους πόρους στις πληγείσες κοινότητες στο νοτιοδυτικό τμήμα της πολιτείας.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πολιτείας, Τζον Μπελ Έντουαρντς, το νοτιοδυτικό τμήμα της πολιτείας θα χρειαστεί καταφύγια και διασωστικές ομάδες κατά τις επόμενες ημέρες, καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, αναμένονται στην Λουιζιάνα επίπεδα βροχόπτωσης από 25 μέχρι 51 εκατοστά. Η καταιγίδα αναμένεται ότι θα κινηθεί ανατολικότερα, προς τη Λουιζιάνα, τις επόμενες πέντε ημέρες.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, νέες βροχοπτώσεις αναμένεται να πλήξουν και πάλι το Χιούστον σήμερα το απόγευμα και αύριο, ενώ ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσία Λούις Ουτσελίνι τόνισε ότι το χειρότερο δεν έχει περάσει ακόμη. Προειδοποίησε μάλιστα ότι οι πλημμύρες αναμένεται να φτάσουν στο αποκορύφωμά τους την Τετάρτη ή την Πέμπτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή