Από το παράθυρό μου τα σπίτια μοιάζουν σαν καράβια που βυθίζονται

Από το παράθυρό μου τα σπίτια μοιάζουν σαν καράβια που βυθίζονται

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχω καλύψει πέντε μεγάλους πολέμους σε δύο ηπείρους, αλλά τίποτα δεν στάθηκε ικανό να με προετοιμάσει για τη μεγάλη περιπέτεια που εισέβαλε στη ζωή μου. Οπως γράφω αυτές τις γραμμές, το σπίτι μου, για την αγορά του οποίου εξοικονόμησα όλη μου τη ζωή, πλημμυρίζει. Εγώ, η γυναίκα μου Πάολα και η δωδεκάχρονη κόρη μου Εμιλι μεταφερθήκαμε στον δεύτερό του όροφο μαζί με τα πολύτιμα αντικείμενα, τροφή και νερό και βέβαια τον τρίχρονο σκύλο μας, τη Σουίτι. Είναι μόνο ζήτημα χρόνου η καταστροφή του πιάνου μας. Ενα από τα αυτοκίνητά μας έχει ήδη καλυφθεί από τα νερά και το άλλο είναι μπλοκαρισμένο στον χώρο στάθμευσης. Ετσι, μάλλον για το επόμενο χρονικό διάστημα δεν έχουμε να πάμε πουθενά. Αλλωστε, δεν υπάρχει και πού να οδηγήσεις. Η κόρη μου μόλις έλαβε προειδοποίηση στο κινητό της να περιμένουμε ανεμοστρόβιλο. Επί του παρόντος, δεν πιστεύω να διατρέχουμε κάποιο κίνδυνο και οι τρεις παραμένουμε ήρεμοι, κερδίζοντας δύναμη από την αποφασιστικότητα των γειτόνων μας.

Είμαστε οι τυχεροί, καθώς κοίταζα από το παράθυρό μου το πρωί είδα την πυροσβεστική υπηρεσία να διασώζει εγκύους και άλλους που είχαν παγιδευθεί στα σπίτια τους. Η ήσυχη οδός Μίλντρεντ έχει μεταβληθεί σε ένα άγριο ποτάμι και οι διασώστες χρησιμοποιούν καγιάκ προκειμένου να προσεγγίσουν όποιον έχει ανάγκη και να τον μεταφέρουν στο όχημα. Μακριά ακούω κορναρίσματα, κάτι που δημιουργεί απόκοσμη ατμόσφαιρα, καθώς ο ήχος αυτός προστίθεται στον ήχο που κάνει η βροχή χτυπώντας τα παράθυρά μας.

Η περιοχή μας είναι μία θαυμάσια γειτονιά γεμάτη πάρκα, όπου οι άνθρωποι παίζουν με τα παιδιά και τα σκυλιά τους, συζητούν και γνωρίζονται. Επίσης, διαθέτει μια πολύ ενεργή ηλεκτρονική πλατφόρμα που συνήθως περιλαμβάνει πληροφορίες όπως πού να βρει κανείς μια καλή δασκάλα για πιάνο ή έναν επιδέξιο κηπουρό.

Σήμερα, η πλατφόρμα αυτή είναι γεμάτη με μηνύματα υποστήριξης και προσπάθειας. Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να εμφανίζονται ακλόνητοι από τις περιστάσεις. Αλλοι μοιάζουν να ανησυχούν, ιδιαίτερα όσοι έχουν μικρά παιδιά. Κάποιοι ζητούν απεγνωσμένα καγιάκ για να βγουν από τα σπίτια τους ή να βοηθήσουν τους γείτονές τους να το πράξουν. Πάνω από όλα τα μηνύματα αυτά δείχνουν ότι η ζωή μας θα αλλάξει για κάποιο χρονικό διάστημα, μάλλον για αρκετό καιρό.

Στη γειτονιά μας, ακόμα και αυτοί που κινδυνεύουν, φαίνεται ότι νοιάζονται τους συνανθρώπους τους. Οταν το σπίτι ενός γείτονα γέμισε με νερά, η καμινάδα του φυσικού αερίου πήρε ξαφνικά φωτιά. Ευτυχώς, ο γιος της οικογένειας έτρεξε αμέσως κάτω και γύρισε τον διακόπτη του φυσικού αερίου. Ετσι αυτή έγραψε, «αν έχετε καμινάδα και πλημμυρίσετε, κατεβείτε αμέσως να κλείσετε το γκάζι προκειμένου να μην πιάσει φωτιά».

Εξω από το παράθυρό μου τα σπίτια μοιάζουν σαν καράβια που βυθίζονται. Την ίδια στιγμή, μία απευθείας διάσωση έγινε πραγματικότητα όταν ο δημοσιογράφος Μπράντι Σμιθ και ο καμεραμέν Μάριο Σαντόβα που εργάζονται για το ειδησεογραφικό δελτίο KHOU 11 News εντόπισαν ένα φορτηγό που παρασυρόταν από τα νερά στο Χιούστον του Τέξας και συντόνισαν live τη διάσωση του οδηγού του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή