ΔΟΕ κατά υποχρεωτικών μετακινήσεων μαθητών

ΔΟΕ κατά υποχρεωτικών μετακινήσεων μαθητών

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά των υποχρεωτικών μετακινήσεων «πλεοναζόντων» μαθητών από ένα σχολείο σε άλλο τάσσεται η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) και ζητεί από τους εκπαιδευτικούς να μην εφαρμόσουν τη σχετική οδηγία του υπουργείου Παιδείας. Ειδικότερα, με το προεδρικό διάταγμα 79/2017 για τη λειτουργία των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών, διατηρείται στους 25 ο μέγιστος αριθμός μαθητών ανά τμήμα. Ωστόσο, για κάθε μαθητή πάνω από τους 25 ανά τμήμα θα ενεργοποιείται η τριμελής επιτροπή, η οποία σε συνεργασία με τον διευθυντή Εκπαίδευσης, θα έχει την ευθύνη της μετακίνησης μαθητών που «περισσεύουν» σε άλλο σχολείο με τμήματα με λιγότερους από 25 μαθητές.

Οπως λέει η ΔΟΕ, «η αναφορά στο χρονοδιάγραμμα του υπουργείου ότι τα κενά θα υπολογιστούν “με βάση τον καθορισμό τμημάτων του Ιουνίου” δείχνει ότι δεν θα εφαρμοστεί άμεσα η συγκρότηση των τριμελών επιτροπών, αλλά δεν μπορεί να οδηγεί σε εφησυχασμό αφού και τον Ιούνιο υπήρξε ασφυκτική πίεση από τις Διευθύνσεις προς τα σχολεία για “εξορθολογισμό” (που περιελάμβανε και την παραβίαση του 1.25 με την προσαύξηση του, τότε ισχύοντος, 10%)». Ετσι, καλεί τους αιρετούς των περιφερειακών υπηρεσιακών συμβουλίων «να μη συναινέσουν και να καταγγείλουν οποιαδήποτε προσπάθεια υποχρεωτικών μετακινήσεων, συμπτύξεων τμημάτων, δημιουργίας τεχνητών πλεονασμάτων».

Από την άλλη, αρμόδια στελέχη του υπ. Παιδείας ανέφεραν στην «Κ» ότι δεν θα υπάρξουν πειθαρχικές κυρώσεις για όσους εκπαιδευτικούς δεν συμμορφωθούν και ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί μόνο για τους μαθητές της Α΄ Δημοτικού, οι οποίοι μπορούν να φοιτήσουν σε ένα κοντινό σχολείο χωρίς να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή