Γ. Καμίνης: Θέτω υποψηφιότητα για να ενώσω

Γ. Καμίνης: Θέτω υποψηφιότητα για να ενώσω

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρατώντας σαφείς αποστάσεις όχι μόνον από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τη Ν.Δ., ο Γ. Καμίνης ανακοίνωσε χθες και επισήμως την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του νέου κόμματος που ετοιμάζεται ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Η χώρα χρειάζεται μια δημοκρατική παράταξη που μπορεί να είναι αυθεντικά λαϊκή, χωρίς τον λαϊκισμό που χαρακτηρίζει την κυβερνητική πλειοψηφία, αλλά και γνήσια πατριωτική, χωρίς να αποπνέει τον συντηρητισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μάταια προσπαθεί να συγκαλύψει», είπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και μίλησε για την ανάγκη αλλαγής πολιτικού προσανατολισμού, «καθώς η Ελλάδα εδώ και οκτώ χρόνια είναι βυθισμένη σε μια μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση».

«Αποφάσισα να διεκδικήσω την ηγεσία της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης με πρωταρχικό σκοπό να ενώσω. Εχω ήδη εκπροσωπήσει νικηφόρα την παράταξή μας σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις στο παρελθόν και με διαφορετικό κάθε φορά αντίπαλο. Επικρατήσαμε, γιατί ήμασταν ενωμένοι. Ενωμένη συνεπώς, η παράταξή μας θα γίνει και πάλι μεγάλη, για να διεκδικήσει με αξιώσεις τη διακυβέρνηση της χώρας, και όχι να αποτελέσει ένα δευτερεύον συμπλήρωμα στα σχέδια των άλλων», πρόσθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Το ενδιαφέρον στην τοποθέτηση Καμίνη ήταν ότι απέφυγε να χρησιμοποιήσει τον όρο Κεντροαριστερά. Κάτι που αντιθέτως έκανε λίγο αργότερα η κ. Φώφη Γεννηματά ύστερα από συνάντηση που είχε μαζί του. «Η συμμετοχή όλων των υποψηφίων δεν διχάζει και δεν διαιρεί, αλλά αντίθετα προσθέτει και πολλαπλασιάζει δυνάμεις και αποτελεί εγγύηση για την επιτυχία του εγχειρήματος της Κεντροαριστεράς», είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καλωσορίζοντας την υποψηφιότητα Καμίνη.

Η διαφορά στον τρόπο που περιγράφουν το εγχείρημα οι υποψήφιοι διεκδικητές του δεν είναι βέβαια τυχαία. Δείχνει τις ιδεολογικές διαφορές που θα επιδιώξουν στο εξής να αναδείξουν, και κυρίως τους ψηφοφόρους στους οποίους απευθύνονται. Ετσι, η μεν Φώφη Γεννηματά επιμένοντας στον όρο Κεντροαριστερά είναι προφανές ότι θέλει να κεφαλαιοποιήσει την πρωτοκαθεδρία της στον χώρο της ΔΗΣΥ, ενώ αντιθέτως ο Γ. Καμίνης, όπως και ο Στ. Θεοδωράκης θα επιδιώξουν να κινητοποιήσουν και πιο κεντρώες και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις.

Τούτο έγινε σαφές και με τη χθεσινή ανακοίνωση του Ποταμιού, που χαρακτήρισε «μεγάλο στόχο την ίδρυση ενός νέου φορέα στο Κέντρο» και παρεμπιπτόντως διέψευσε δημοσιεύματα που ήθελαν το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι να διαλύονται πριν από την εκλογή του επικεφαλής του νέου φορέα. Την ίδια στιγμή, από το ΠΑΣΟΚ διευκρίνιζαν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα με την καταστατική πρόβλεψη που απαγορεύει σε μέλη του κόμματος να συμμετέχουν σε διαδικασίες άλλου κομματικού φορέα, καθώς για τις διαδικασίες της ΔΗΣΥ υπάρχει απόφαση του συνεδρίου.

Παρεμβαίνοντας, τέλος, στις εν εξελίξει διαδικασίες ο κ. Γ. Ραγκούσης προκάλεσε χθες τους συνυποψηφίους του να δεχθούν «τουλάχιστον μια συζήτηση-debate ανά αυτοδιοικητική περιφέρεια με τοπικά ΜΜΕ και πολίτες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή