Εμφαση στο «αύριο» και στα προβλήματα από Κυρ. Μητσοτάκη

Εμφαση στο «αύριο» και στα προβλήματα από Κυρ. Μητσοτάκη

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκιαμαχίες τέλος. Η Ν.Δ. δεν προτίθεται να παίξει στο θέατρο σκιών του ΣΥΡΙΖΑ. Η κοινωνία βρίσκεται αλλού, στα πραγματικά προβλήματα. Και περιμένει λύσεις. Σε αυτές θα εστιάσει από εδώ και στο εξής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιδιώκοντας να θέσει ο ίδιος την ατζέντα και το αφήγημα για την Ελλάδα του «αύριο».

Το άρθρο του στην «Κ» της Κυριακής ήταν μόνον η πρόγευση για όσα θα ακολουθήσουν στον δρόμο προς την εμφάνισή του στη ΔΕΘ –στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου– και όχι μόνο. Ο κ. Μητσοτάκης σκοπεύει να εστιάσει στα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία με προτάσεις και όχι μόνο αποδομώντας την κυβέρνηση με σκληρή αντιπολίτευση. Επιδιώκει να θέσει ο ίδιος την ατζέντα της συζήτησης, εντάσσοντας πολιτικές και προτάσεις που αυτός θεωρεί την «ατζέντα του μέλλοντος». Και σκοπεύει να βγει ο ίδιος πιο μπροστά για να ανοίξει τη συγκεκριμένη βεντάλια και να τη στηρίξει.

Δείγματα αυτής της στρατηγικής έδωσε ήδη με την καθιερωμένη συγχαρητήρια δήλωση στους επιτυχόντες, με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, τους οποίους και είναι πολύ πιθανό να συναντήσει.

Το μοντέλο αυτό διαβούλευσης με «την πραγματική κοινωνία και όχι μόνο με τους κομματικούς παρατρεχάμενους» (σ.σ. η αιχμή κατευθύνεται προς τον Αλέξη Τσίπρα, που μιλάει μόνο σε «στημένες κομματικές φιέστες»), όπως συχνά λέει ο ίδιος στους συνομιλητές του, θα επαναλαμβάνεται όλο και συχνότερα στο εξής, καθώς θα ξεδιπλώνεται η νέα στρατηγική της Ν.Δ., προσανατολισμένη στο πώς θα πάει η χώρα μπροστά και με στόχο να πείσει και τους πιο δύσπιστους, αλλά και τους νέους. Και, πάντα, με προτάσεις. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης είχε χθες σύσκεψη με αντικείμενο τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα, επαναλαμβάνοντας το τρίπτυχο «πρόληψη, κατάσβεση, αποκατάσταση». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε τις έξι προτάσεις που είχε καταθέσει τις ημέρες που καιγόταν η Aνατολική Αττική και ο πρωθυπουργός ήταν «εξαφανισμένος», ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα παρουσιαστεί μια συνολική πλατφόρμα για τη δασική πολιτική. Το μοτίβο θα επαναληφθεί την Παρασκευή, στη μεγάλη εκδήλωση που οργανώνεται στο Ηράκλειο Κρήτης με αντικείμενο την οδική ασφάλεια. Εκεί ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει τις προτάσεις της Ν.Δ., ενώ θα ακούσει ΜΚΟ και αρμόδιους φορείς.

Τη νέα στρατηγική που εστιάζει στον θετικό λόγο και στο «αύριο» έναντι του «χθες», που εκπροσωπεί η κυβέρνηση, άρθρωσε χθες και ο συντονιστής Στρατηγικής και Επικοινωνίας της Ν.Δ. Τάκης Θεοδωρικάκος. «O Μητσοτάκης εκπροσωπεί τη μεγάλη πλειοψηφία του μέτρου και της λογικής», σημείωσε (ΣΚΑΪ), προσθέτοντας ότι «οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις διχασμού αποτυγχάνουν».

Με βουλευτές Μακεδονίας

Στίγμα πορείας για τη νέα σεζόν που ανοίγει με τη ΔΕΘ και την τρίτη αξιολόγηση αναμένεται να δώσει ο πρόεδρος της Ν.Δ. στη σημερινή σύσκεψη με τους «γαλάζιους» τομεάρχες. Η εισήγησή του, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κινηθεί στο ίδιο κλίμα με το άρθρο του στην «Κ» της Κυριακής, ενώ αναμένεται να ζητήσει από τα στελέχη, εκτός από κριτική στην κυβέρνηση, να καταθέτουν και συγκεκριμένες προτάσεις. Λίγο αργότερα, θα συναντηθεί με τους βουλευτές Μακεδονίας της Ν.Δ. για συντονισμό ενόψει της παρουσίας του στη ΔΕΘ, αλλά και της σύσκεψης με παραγωγικούς και άλλους φορείς που θα έχει την ερχόμενη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή