Αμηχανία στο Μαξίμου μετά το non paper για «Ρουβίκωνα»

Αμηχανία στο Μαξίμου μετά το non paper για «Ρουβίκωνα»

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τουλάχιστον αμήχανη θέση βρέθηκε η κυβέρνηση από τη σπουδή της να «δείξει», το περασμένο Σάββατο, τα μέλη της ομάδας «Ρουβίκωνας» ως δράστες της επίθεσης εναντίον των γραφείων του ΔΟΛ, στην οδό Μιχαλακοπούλου.

Σε non paper που εξέδωσε η κυβέρνηση για την επίθεση αναφερόταν σε «καταδικαστέα ενέργεια του “Ρουβίκωνα” ενάντια σε ένα άδειο κτίριο», κατηγορώντας, μάλιστα, τον δημοσιογραφικό οργανισμό για αδυναμία πολιτικής ανάλυσης. Προφανώς η κυβερνητική πολιτική ανάλυση εντόπισε τον «Ρουβίκωνα» πίσω από την επίθεση.

Από την πλευρά του ΔΟΛ, έθεσαν το ερώτημα πώς γνώριζε το πρωθυπουργικό γραφείο ότι η επίθεση και οι βανδαλισμοί έγιναν από μέλη του «Ρουβίκωνα», στη βάση ποιας ιδιαίτερης πληροφόρησης δημοσιοποίησε αυτή την εκτίμηση και μάλιστα όχι σαν υπόθεση και ενδεχόμενο, αλλά ως βεβαιότητα. Και ακολούθησε η διάψευση της κυβερνητικής διαπίστωσης από τα ίδια τα μέλη του «Ρουβίκωνα». Με ανάρτησή τους στο Διαδίκτυο ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ότι «ο “Ρουβίκωνας” αναλαμβάνει πάντα, άμεσα, την ευθύνη των ενεργειών του», καθώς και ότι «όχι μόνο δεν είχαμε αναλάβει κάποια ευθύνη (σ.σ. για τη συγκεκριμένη επίθεση), αλλά την είχαν αναλάβει άλλοι αγωνιστές με κείμενό τους στο Indymedia».

Την ίδια στιγμή, την αντίδραση του δημοσιογραφικού οργανισμού προκάλεσε η αναφορά του κυβερνητικού non paper σε «άδειο κτίριο», καθώς, όπως ανέφεραν, στο κτίριο της Μιχαλακοπούλου εξακολουθούν να υπάρχουν εργαζόμενοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή