US Open των μεγάλων απόντων και οι… ευκαιρίες

US Open των μεγάλων απόντων και οι… ευκαιρίες

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γέμισε το απουσιολόγιο του αμερικανικού Οπεν. Το τελευταίο γκραν σλαμ της χρονιάς άρχισε χθες στα σκληρά κορτ της Νέας Υόρκης, χωρίς τη συμμετοχή του Νόβακ Τζόκοβιτς, του Αντι Μάρεϊ, του Στάνισλας Βαβρίνκα, του Κέι Νισικόρι και του Μίλος Ράονιτς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού. Δίχως άλλο πρόκειται για ηχηρές απουσίες, γεγονός που επιτρέπει σε τενίστες που βρίσκονται εκτός της πρώτης δεκάδας της παγκόσμιας κατάταξης να κάνουν όνειρα για μεγάλη πορεία στη διοργάνωση.

Αναμφίβολα, στο ταμπλό των ανδρών ξεχωρίζουν ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Ράφα Ναδάλ, οι οποίοι ποτέ κατά το παρελθόν δεν έχουν βρεθεί αντιμέτωποι στη Νέα Υόρκη. Σήμερα δίνουν τον πρώτο τους αγώνα στο αμερικανικό Οπεν και, εφόσον προχωρήσουν με νίκες, τότε θα διασταυρωθούν στον ημιτελικό γύρο. Κατά το παρελθόν έχουν παίξει 37 φορές. Οι 12 ήταν σε γκραν σλαμ, πέντε στο Ρολάν Γκαρός, τέσσερις στο αυστραλιανό Οπεν και τρεις στο Ουίμπλεντον. Χωρίς καμία αμφιβολία η παγκόσμια τενιστική κοινότητα θα ήθελε να τους δει αντιμέτωπους στον δρόμο για τον τελικό.

Στον 1ο γύρο ο Ναδάλ θα αντιμετωπίσει τον Ντούσαν Λάγιοβιτς ενώ ο Φέντερερ θα παίξει με τον 19χρονο Αμερικανό Φράνσις Τιαφό.

Μεγάλη νίκη η Σάκκαρη

Μία εντυπωσιακή νίκη πέτυχε χθες η Μαρία Σάκκαρη και προκρίθηκε για πρώτη φορά στον 2ο γύρο της διοργάνωσης. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επικράτησε της Ολλανδής, Κίκι Μπέρτενς (Νο 27) με 6-3, 6-4.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή