Ο Ζέκα και η επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό

Ο Ζέκα και η επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με έντονη συναισθηματική φόρτιση και από τις δύο πλευρές λύθηκε χθες το πρωί η επαγγελματική συνεργασία του Κάρλος Ζέκα με τον Παναθηναϊκό, όχι όμως και ο «δεσμός αίματος» που έκανε τόσο ξεχωριστή τη σχέση τους αυτά τα έξι έντονα χρόνια της κοινής τους πορείας.

Ο 28χρονος μέσος υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο στην Κοπεγχάγη με απολαβές (μαζί με εφικτά μπόνους) ύψους ενός εκατ. ευρώ ετησίως και έφερε στα ταμεία της (πρώην πια) ομάδας του εγγυημένα 2,3 εκατ. (το 1,6 εκατ. άμεσα καταβλητέο) συν άλλες 300 χιλ. υπό όρους (συμμετοχών, διακρίσεων κ.λπ.) που είναι πολύ πιθανό να εκπληρωθούν.

Με τα χρήματα αυτά οι «πράσινοι» θα καλύψουν πρώτα απ’ όλα τη θέση του αμυντικού χαφ με πρώτο φαβορί τον Εγιόν Ενόχ και πιθανώς κάποια άλλα κενά στο ρόστερ τους, αν βρουν σε προσιτή τιμή παίκτες που μπορούν να δώσουν λύσεις κυρίως στην άμυνα και στην επίθεση. Εχουν προταθεί αρκετοί, με πιο λαμπερό όνομα αυτό του Νικολάς Μπουρντίσο, ο οποίος παραμένει μια ακριβή επιλογή για το κέντρο της άμυνας, παρά τα 36 του χρόνια.

Ο Ζέκα θα πάει στη Δανία την επόμενη εβδομάδα, μόλις ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις του με την εθνική μας ομάδα. Ηλθε στην Ελλάδα στα 22 του χρόνια ως ένας άγνωστος Πορτογάλος χαφ και αποχωρεί ως Ελληνας, διεθνής και αρχηγός του Παναθηναϊκού, ο οποίος τον αποχαιρέτησε με μια πολύ συναισθηματική ανακοίνωση: «Πλέον ο Ζέκα ανήκει στην Κοπεγχάγη, αλλά στον Παναθηναϊκό άφησε το στίγμα του. Η αυταπάρνηση, το αγωνιστικό πνεύμα και η ηγετική στάση του εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου είναι βασικά στοιχεία που τον καθιστούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους όσους θέλουν να τιμούν τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο δεσμός Παναθηναϊκού και Ζέκα δεν σπάει. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο επόμενο βήμα της καριέρας του».

Συναισθηματικά φορτισμένες ήταν και οι αποχαιρετιστήριες δηλώσεις του Ζέκα: «Αυτά τα έξι χρόνια ήταν τα καλύτερα της καριέρας μου. Με τον Παναθηναϊκό έζησα σχεδόν τα πάντα. Στιγμές χαράς, στιγμές λύπης, επιτυχίες και αποτυχίες. Εδωσα τον καλύτερο εαυτό μου για την ομάδα και παράλληλα πήρα πολλά από το σύλλογο. Αγάπησα τον Παναθηναϊκό και στην πραγματικότητα έγινα φίλαθλός του. Μαζί με αυτά έγινα Ελληνας και πλέον έχω την τιμή να αγωνίζομαι στην εθνική ομάδα.

Ομως έφτασε η στιγμή του αποχαιρετισμού. Φεύγω από την ομάδα ως αρχηγός και θα ήθελα να απευθύνω μήνυμα στον κόσμο μας να στηρίξει τη νέα προσπάθεια που κάνει φέτος. Ισως μια μέρα να επιστρέψω για να αγωνιστώ στον Παναθηναϊκό. Ακόμα κι αν δεν είμαι πια εδώ, θα είμαι πάντα κοντά στην ομάδα και ένας παντοτινός φίλαθλός της».

Με βαρύ το κλίμα από το 0-0 με τον Λεβαδειακό, η είδηση της πώλησης του Ζέκα προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις στα social media από μερίδα οπαδών κατά της διοίκησης, με τον Γιάννη Αλαφούζο να δέχεται θερμή υποστήριξη από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος σχολίασε: «Δηλαδή εάν δεν είχε ρίξει και μια τριαντάρα σε τρία χρόνια τι θα του κάνατε; Είναι άδικος ο πόλεμος στον Αλαφούζο. Εγώ απλά, αυτό λέω».

Από τις πολλές προτάσεις μάνατζερ για το κενό του Ζέκα, ο Ουζουνίδης ξεχώρισε αυτές του 31χρονου (πρώην των Αγιαξ, Φούλαμ και μέχρι το καλοκαίρι της Σταντάρ Λιέγης) διεθνή Καμερουνέζου Εγιόν Ενόχ, που προβάλει ως φαβορί και του 26χρονου Γιακούμπα Σιλά από το Μάλι, που ανήκει στη Ρεν. Ανάμεσα σε προτάσεις για άλλες θέσεις, ξεχωρίζει αυτή του 26χρονου Αργεντινού (49 φορές διεθνής) στόπερ Νικολάς Μπουρντίσο που έμεινε ελεύθερος από την Τζένοα και είναι στο στόχαστρο της Τορίνο. Παρά τη μεγάλη ηλικία του, έχει «γεμάτες» χρονιές και υψηλό κασέ.

• Ακόμα 3-4 εβδομάδες εκτός αγώνων θα μείνει ο Βιγιαφάνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή