Πρόσωπα της Τρίτης

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για κάποιους από τους θαυμαστές του έκανε μία από τις πιο καλύτερες ταινίες τρόμου όλων των εποχών. Και η αλήθεια είναι πως «Ο δολοφόνος με το πριόνι» ήταν ένα φιλμ που έχει χαραχθεί στη μνήμη όσων τo είδαν. Μέσα από αυτό ο σκηνοθέτης του Τόουμπ Χούπερ (φωτ.), ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έγινε διάσημος. Ηταν, επίσης, παραγωγός και σεναριογράφος και είχε κάνει και πριν από τη μεγάλη του επιτυχία ταινίες τρόμου, με πολύ μικρότερο μπάτζετ. Ομως «Ο δολοφόνος με το πριόνι» του 1974 τού χάρισε δόξα και αναγνώριση.

(…) Θεωρήθηκε μία από τις σεξοβόμβες της δεκαετίας του ’60 και του ’70. Η λάμψη της στις ταινίες αλλά και η ερωτική της σχέση με τον Αλέν Ντελόν την έκαναν μία από τις πιο πολυσυζητημένες ηθοποιούς εκείνης της περιόδου. Η Μιρέιγ Νταρκ πέθανε χθες σε ηλικία 79 ετών, όπως ανακοίνωσε ο σύζυγός της, αρχιτέκτονας Πασκάλ Ντεσπρέ. Είχε συνεργαστεί με σπουδαίους σκηνοθέτες και είχε κάνει πάνω από 50 φιλμ. Με τον Ντελόν, που ήταν ζευγάρι για πολλά χρόνια, παρέμειναν φίλοι μέχρι τέλους.

(…) H μάχη που ξεκίνησε ανάμεσα στον Ντόναλτ Τραμπ και τους εκπροσώπους των τεχνών και του πνεύματος στην Αμερική δεν λέει να κοπάσει. Προσφάτως, ο πρόεδρος απέκλεισε από τον λογαριασμό του στο Twitter τον περίφημο συγγραφέα Στίβεν Κινγκ. Και εκείνος σε αντίποινα έκανε τη δήλωση ότι θα «απαγορεύσει» στον Τραμπ να δει την τελευταία τηλεοπτική παραγωγή που στηρίζεται στο βιβλίο του «Μr Mercedes», που τώρα κυκλοφορεί στις ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή