Κέντρο αθλητικού τουρισμού η Διώρυγα της Κορίνθου

Κέντρο αθλητικού τουρισμού η Διώρυγα της Κορίνθου

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία σειρά από αθλητικές διοργανώσεις θα διεξαχθούν τις επόμενες εβδομάδες στη Διώρυγα της Κορίνθου με στόχο να προβληθεί η περιοχή, σε διεθνές επίπεδο, ως κέντρο αθλητικού τουρισμού. Μετά τον κολυμβητικό διάπλου (24/9) θα πραγματοποιηθεί στις 22 Οκτωβρίου ένας αγώνας με σκάφη που εντάσσονται στα αγωνίσματα που καλλιεργεί η Ελληνική Ομοσπονδία Κάνοε – Καγιάκ – SUP. Η μοναδικότητα της διοργάνωσης αναμένεται να αποτελέσει… μαγνήτη για Ελληνες και ξένους αθλητές που θα θελήσουν να αγωνιστούν σε αυτόν τον τεχνικό άθλο, για την κατασκευή του οποίου εργάστηκαν 2.500 εργάτες για 11 χρόνια.

Η Οργανωτική Επιτροπή, με σύνθημα «πάρε το σκάφος και το κουπί σου και έλα στη Διώρυγα Κορίνθου για μία μοναδική εμπειρία» απηύθυνε πρόσκληση σε Ελληνες και ξένους αθλητές, αλλά και σε φίλους των κωπηλατικών αγωνισμάτων να μετρήσουν τις δυνάμεις τους και να συνδυάσουν τον αθλητισμό με την ψυχαγωγία, στη φυσική – κατασκευαστική πίστα της Διώρυγας. «Η Ομοσπονδία μας μαζί με την Cross The Euro Canal θα πραγματοποιήσουν αυτόν τον αγώνα. Υπάρχει η σχετική εμπειρία διότι πρόκειται για τη δεύτερη διοργάνωση στη Διώρυγα της Κορίνθου. Πέρυσι, 300 αθλητές και αθλήτριες του κανό καγιάκ και του SUP έκαναν αυτό το μοναδικό πέρασμα με απόλυτη επιτυχία. Αποτελεί μεγάλη πρόκληση για εμάς να φέρουμε τη νέα γενιά αθλητών σε ένα έργο που κατασκευάστηκε πριν από δεκάδες χρόνια με στόχο την εξυπηρέτηση των μεταφορών, αλλά για εμάς τους ανθρώπους του αθλητισμού αποτελεί έναν εντυπωσιακό αγωνιστικό χώρο. Ο αγώνας εντάσσεται στους επίσημους της Ομοσπονδίας, με ότι αυτό συνεπάγεται. Εχουμε έρθει σε επαφή με ομολόγους μας στο εξωτερικό ώστε να στείλουν αθλητές τους στην Ελλάδα και να αγωνιστούν σε αυτό το, μοναδικής ομορφιάς, τοπίο», δήλωσε ο πρόεδρος της Ε.Ο.Κ.-Κ., Αντώνης Νικολόπουλος.

Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει τις κατηγορίες σκαφών: SUP 14’0’’, SUP 12’6’’, SUP ALL AROUND, SUP OPEN, SUP 14’0’’, SUP 12’6’’, Καγιάκ Σπρίντ Κ1, Κ2, Κ4, C1, C2, Καγιάκ Σλάλομ Κ1, Κάνοε Σπρίντ/Σλάλομ C1, C2, SURF SKI και ΚΑΓΙΑΚ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ (sea kayak, sit-on-top, sit-in, inflatable). Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όσοι είναι κάτοχοι αθλητικού δελτίου της Ε.Ο.Κ.-Κ. από 11 ετών και άνω, ενώ όσοι δε διαθέτουν το αντίστοιχο δελτίο πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος.

Κέντρο αθλητικού τουρισμού η Διώρυγα της Κορίνθου-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή