Προγράμματα σπουδών στο Deree-Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Προγράμματα σπουδών στο Deree-Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εποχή ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου επαγγελματικού τοπίου απαιτείται η διαρκής επιμόρφωση των μελλοντικών επιστημόνων η οποία θα πρέπει συνδυάζει το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο και την έρευνα με τις πρακτικές εφαρμογές της γνώσης για μια ισχυρή σύνδεση με την αγορά εργασίας.

Αυτός είναι και ο στόχος του Deree – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, το οποίο διακρίνεται για την ποιότητα των σπουδών του αλλά και για τα πλήρως ενημερωμένα και αξιόπιστα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρει σε υπερσύγχρονες ειδικότητες, όπως: Επικοινωνία, Ψυχολογία, και Εκπαίδευση (TESOL), με πιο πρόσφατη το Data Science. 

 

Προγράμματα σπουδών στο Deree-Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος-1

Αφουγκραζόμενο τις ανάγκες της εποχής, το Deree έχει προσθέσει στο πρόγραμμα σπουδών του το μεταπτυχιακό σε Data Science το οποίο ξεκινά τον Σεπτέμβριο και προσφέρει εξειδικευμένες γνώσεις και πρακτικές στην αξιοποίηση των Big Data. Στο ίδιο πλαίσιο, το καινοτόμο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ψηφιακή Επικοινωνία και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (ΜΑ in Digital Communication and Social Media) ενσωματώνει τις πρακτικές της αγοράς και της ψηφιακής εξέλιξης σε σπουδές υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου, με σκοπό να προετοιμάσει ευέλικτους και ενημερωμένους επαγγελματίες στον τομέα της ψηφιακής επικοινωνίας και των social media, ενώ παράλληλα το εξειδικευμένο πρόγραμμα Επικοινωνίας  ΜΑ in Strategic Communication and Public Relations, δίνει στους σπουδαστές την ευκαιρία να αποκτήσουν εμπειρία μέσω πρακτικής άσκησης σε κορυφαίες εταιρείες επικοινωνίας και δημόσιων σχέσεων.

Προγράμματα σπουδών στο Deree-Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος-2

Η ισχυρή σύνδεση με την αγορά εργασίας, εξάλλου, είναι και ένα από τα βασικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Ενδεικτικά, το 61% των σπουδαστών του Deree βρίσκουν εργασία μέσα στους πρώτους έξι μήνες από την αποφοίτησή τους, ενώ σημαντικό ρόλο σε αυτό διαδραματίζει το δίκτυο των 53.000 αποφοίτων σε όλον τον κόσμο που απασχολούνται σε 1.700 εταιρείες σε 60 χώρες. Η συνεργασία με πολυεθνικές εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό επιτρέπει στους φοιτητές να κάνουν την πρακτική τους άσκηση (internships) η οποία πολύ συχνά οδηγεί σε πρόσληψη, επιτρέποντας έτσι την ομαλή μετάβαση των σπουδαστών στον επιχειρηματικό κόσμο, εντός και εκτός συνόρων.

Δίπλα στους φοιτητές σε όλα τα στάδια αναζήτησης εργασίας είναι το Career Services, το γραφείο το οποίο, αφού αναγνωρίσει τις κλίσεις του κάθε σπουδαστή ή σπουδάστριας, αναλαμβάνει να προετοιμάσει το βιογραφικό τους και να τους φέρει σε επαφή με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου μέσω των Ημερών Καριέρας (Career Days).

Προγράμματα σπουδών στο Deree-Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος-3

Καθοριστικό ρόλο στην αναγνώριση των ακαδημαϊκών γνώσεων και των «soft skills» που αποκτούν οι φοιτητές στη διάρκεια των σπουδών τους, διαδραματίζει και το γεγονός ότι οι τίτλοι σπουδών του Deree είναι αναγνωρισμένοι από τον αρχαιότερο και σημαντικότερο οργανισμό πιστοποίησης στις ΗΠΑ (NEASC), που μεταξύ άλλων πιστοποιεί το Harvard, το Yale, και το MIT, ενώ στην Ευρώπη πιστοποιούνται μέσω συμφωνίας με το Open University του Ηνωμένου Βασιλείου (OU).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή