Μουσείο φραπέ και beach bar ανοίγουν στη ΔΕΘ

Μουσείο φραπέ και beach bar ανοίγουν στη ΔΕΘ

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανακάλυψή του έγινε τυχαία, ακριβώς πριν από 60 χρόνια, μέσα στους χώρους της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

Κατά την διάρκεια της διοργάνωσης του 1957, ο αντιπρόσωπος της ελβετικής εταιρίας Νεστλέ στην Ελλάδα, παρουσίαζε ένα νέο σοκολατούχο ρόφημα που μπορούσες να το παρασκευάσεις στιγμιαία αναμιγνύοντάς το με γάλα και χτυπώντας το με σέικερ.

Ο Δημήτριος Βακόνδιος, υπάλληλος της παραρτήματος της Νεστλέ στην Ελλάδα, συνήθιζε να πίνει Nescafé που ήταν στιγμιαίος καφές. Σε ένα διάλειμμα που έκανε κατά την διάρκεια της έκθεσης θέλησε να πιει καφέ, αλλά επειδή δεν έβρισκε ζεστό νερό σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει το σέικερ για να φτιάξει τον καφέ του με κρύο νερό.

Ετσι λέγεται ότι γεννήθηκε ο… φραπές.

Και, φέτος, οι διοργανωτές της ΔΕΘ σκέφθηκαν να γιορτάσουν την επέτειο, φτιάχνοντας το «Μουσείο Φραπέ». Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό τι… εκθέματα θα περιέχει, πάντως δίπλα στον φραπέ θα υπάρχει και ποτό, καθώς στους χώρους της ΔΕΘ θα δημιουργηθεί και ένα beach bar με άρωμα Χαλκιδικής.Τα σέικερ θα πάρουν φωτιά!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή