Ιταλία: Απελαύνεται Μαροκινός που φώναξε δημόσια «Αλλάχου Ακμπάρ»

Ιταλία: Απελαύνεται Μαροκινός που φώναξε δημόσια «Αλλάχου Ακμπάρ»

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας 36χρονος Μαροκινός μουσουλμάνος γονάτισε για να προσκυνήσει, μπροστά στο κτίριο της περιφέρειας της πόλης Ρέτζιο Εμίλια, κοντά στην Μπολόνια, φωνάζοντας στη συνέχεια «ο Θεός είναι ο μέγιστος» (Αλλάχου Άκμπαρ) στα αραβικά, φράση που συνήθως ακούγεται πριν από κάθε τζιχαντιστική τρομοκρατική επίθεση, προτού αρχίσει να κλωτσάει την κεντρική πόρτα του κτιρίου. 

Οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν, ενώ εκείνος συνέχιζε να φωνάζει «αγαπώ τον Αλλάχ, είστε όλοι διάβολοι». Με απόφαση της ιταλικής δικαιοσύνης, ο Μαροκινός μεταφέρθηκε σε κέντρο ταυτοποίησης και κράτησης στο Τορίνο, και στη συνέχεια αναμένεται να επαναπατριστεί. Στο παρελθόν είχε διαταχθεί τέσσερις φορές η απέλασή του, χωρίς, όμως να προχωρήσει.

Παράλληλα, με απόφαση του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι απελάθηκε χθες ένας τριανταεπτάχρονος Μαροκινός, ο οποίος ήταν έγκλειστος σε ιταλικό σωφρονιστικό ίδρυμα, μετά την καταδίκη του για διακίνηση ναρκωτικών. Όπως αναφέρει ο Τύπος, κατά τις συζητήσεις που είχε με άλλους κρατούμενος, είχε πει ότι θα ήταν πρόθυμος να εισβάλλει στο Βατικανό ή ακόμη και να «κηρύξει» χημικό πόλεμο στην ιταλική πρωτεύουσα, ρίχνοντας δηλητήριο στο δίκτυο ύδρευσης της Αιώνιας Πόλης.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή