Μακρόν για Βενεζουέλα: Mια «δικτατορία» προσπαθεί να επιβιώσει στη χώρα

Μακρόν για Βενεζουέλα: Mια «δικτατορία» προσπαθεί να επιβιώσει στη χώρα

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Tην ανησυχία του για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα εξέφρασε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, δηλώνοντας ότι μια «δικτατορία» προσπαθεί να επιβιώσει στη χώρα, σε μια από τις πιο έντονες καταδίκες του καθεστώτος Μαδούρο από Ευρωπαίο ηγέτη.

«Μια δικτατορία προσπαθεί να επιβιώσει με ένα πρωτοφανές ανθρώπινο κόστος, αν και οι πόροι της χώρας παραμένουν σημαντικοί», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος κατά την πρώτη μεγάλη ομιλία του για θέματα εξωτερικής πολιτικής και διεθνή ζητήματα, την οποία εκφώνησε σήμερα στο Παρίσι ενώπιον των πρεσβευτών της Γαλλίας.

Την Παρασκευή, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την επιβολή νέων σκληρών οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της χώρας, μεταξύ των οποίων και την απαγόρευση αγοράς νέων ομολόγων που εκδίδει η κυβέρνηση ή η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA. 

Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχουν ακολουθήσει το παράδειγμα των Ηνωμένων Πολιτειών, προχωρώντας και εκείνες στην επιβολή κυρώσεων σε βάρος της κυβέρνησης της Βενεζουέλας,όμως δεν αναγνωρίζουν τη νέα Συντακτική Συνέλευση που εξελέγη στη χώρα.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή