Δύο κλειστές στροφές για την εθνική ομάδα

Δύο κλειστές στροφές για την εθνική ομάδα

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μυαλό τους στον κυριακάτικο αγώνα με το Βέλγιο στο Καραϊσκάκη έχουν οι Ελληνες φίλαθλοι. Κάτι που προκύπτει από τη μεγάλη ζήτηση που έχουν τα εισιτήρια της αναμέτρησης. Ωστόσο, για τον Σκίμπε και τους διεθνείς προέχει το αυριανό παιχνίδι με τη Εσθονία.

Χαρακτηριστικά είναι όλα όσα τόνισε χθες ο Τάσος Μπακασέτας: «Είμαστε πανέτοιμοι γι’ αυτά τα δύο παιχνίδια. Κοιτάζουμε πρώτα το παιχνίδι με την Εσθονία. Προετοιμαζόμαστε όλες αυτές τις ημέρες πρώτα για το παιχνίδι με την Εσθονία. Οι τραυματισμοί είναι μέσα στο πρόγραμμα. Το σημαντικό είναι πως η ομάδα πήρε θετικό αποτέλεσμα στη Βοσνία. Τώρα κοιτάζουμε την Εσθονία και μετά θα ασχοληθούμε το Βέλγιο», είπε χαρακτηριστικά ο διεθνής ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ.

Και πρόσθεσε: «Ο αγώνας με το Βέλγιο δεν πρέπει να βρίσκεται στο μυαλό μας. Είναι δύο διαφορετικά παιχνίδια. Στο ματς με την Εσθονία πρέπει να δώσουμε όλοι το 100% των δυνατοτήτων μας. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι. Το μυαλό μας πρέπει να είναι μόνο στην Εσθονία. Πρώτα είναι η Εσθονία και μετά το Βέλγιο».

Μάλιστα δεν παρέλειψε να στείλει και ένα μήνυμα προς τους Ελληνες φιλάθλους: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς να έχουμε τον κόσμο δίπλα μας. Τους θέλουμε κοντά μας. Να έχουμε μια καυτή έδρα, γιατί σε αυτά τα παιχνίδια θα παίξει σημαντικό ρόλο. Εκ μέρους των συμπαικτών μου θέλω να πω πως θα δώσουμε το 100% μέσα στο γήπεδο. Θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους. Και στο τέλος όλοι μαζί να πανηγυρίσουμε δύο καλά αποτελέσματα».

Τα προβλήματα δεν λείπουν για την Εθνική, καθώς είναι εκτός οι τραυματίες Τοροσίδης και Κουρμπέλης, ενώ ο Παπασταθόπουλος είναι τιμωρημένος και θα απουσιάσει από το αυριανό παιχνίδι. Παρ’ όλα αυτά, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος δεν χάνει την αισιοδοξία του: «Αυτές τις ημέρες θα προετοιμαστούμε κατάλληλα. Θα δούμε βίντεο και θα κοιτάξουμε αναλυτικά την Εσθονία. Αν και έχουμε τραυματισμούς και βρισκόμαστε σε δύσκολη κατάσταση, πιστεύω πως οι παίκτες που θα αγωνιστούν θα ανταποκριθούν στις συνθήκες του παιχνιδιού. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Οπως ο Μπακασέτας, έτσι και ο αμυντικός του Αμβούργου ξεκαθάρισε τις προτεραιότητες της Εθνικής: «Βλέπουμε το παιχνίδι με την Εσθονία. Ελπίζω να κερδίσουμε και μετά θα συγκεντρωθούμε στο ματς με το Βέλγιο. Εμείς οι παίκτες έχουμε πάντα κίνητρο».

Από την πλευρά του, ο Μίκαελ Σκίμπε βρίσκεται σε αναζήτηση του αντικαταστάτη του τραυματία Βασίλη Τοροσίδη. Στις προπονήσεις έχει δοκιμάσει ως δεξί μπακ τον Γιάννη Μανιάτη.

Βεβαίως, υπάρχουν και άλλες λύσεις, όπως ο Σταφυλίδης, αλλά και ο Ρέτσος. Ο τελευταίος έδωσε αρνητική απάντηση προς τους ανθρώπους της εθνικής ομάδας της Νότιας Αφρικής σε κρούση τους για να στελεχώσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Υπενθυμίζεται πως ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού έχει γεννηθεί στο Γιοχάνεσμπουργκ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή