Μητσοτάκης: Θα μιλήσουμε για το μέλλον

Μητσοτάκης: Θα μιλήσουμε για το μέλλον

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στη ΔΕΘ «θα μιλήσουμε για το μέλλον και όχι για το παρελθόν». Με άλλα λόγια, οι ιδεολογικές μάχες πρέπει να αφορούν τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή σύσκεψη των τομεαρχών της Ν.Δ., διαμηνύοντας ότι η χώρα –και μαζί με αυτήν η ατζέντα και η στρατηγική της Ν.Δ.– πρέπει να φύγουν «μπροστά». Ταυτόχρονα, επανέλαβε το προσκλητήριο προς όσους δεν ψήφιζαν Ν.Δ. «μέχρι χθες» και απηύθυνε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι οι πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες θα οικοδομηθούν πάνω στις απαντήσεις σε πραγματικά ερωτήματα.

Στην εναρκτήρια της πολιτικής σεζόν σύσκεψη των «γαλάζιων» τομεαρχών, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε σαφές στίγμα της στρατηγικής του και πώς επανατοποθετείται από εδώ και στο εξής με ορόσημο την εμφάνισή του στη ΔΕΘ, όπου το πρόταγμα θα είναι το θετικό αφήγημα.

Κάλεσε τους τομεάρχες να γίνουν πιο παρεμβατικοί και πιο «μάχιμοι» κοινοβουλευτικά και τους ζήτησε να εστιάζουν στις προτάσεις και στην ανάδειξη θεμάτων και όχι μόνο στην κριτική. Την πρόθεσή του να καθορίσει ο ίδιος την ατζέντα «με όρους ουσίας και όχι επικοινωνίας» την περιέγραψε με το άρθρο του στην «Κ» της Κυριακής. Το πνεύμα του άρθρου, εξάλλου, αναλύθηκε εκτενώς στη συζήτηση με τους τομεάρχες που ακολούθησε.

Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε μακρά συζήτηση για τη στρατηγική της Ν.Δ. και για την ανάγκη να ταυτιστεί με τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Αποκλίσεις ουσιαστικές δεν υπήρξαν, ενώ συζήτηση έγινε και για τις «σκιαμαχίες» με αφορμή την υπόθεση της Εσθονίας. Η Ντόρα Μπακογιάννη υποστήριξε ότι με το άρθρο του στην «Κ» ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε πλήρως την ιδεολογική βάση της Ν.Δ. και ότι είναι «γελοίο» να ασχολείται κανείς με κουβέντες του χθες. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν ο Κωστής Χατζηδάκης, αλλά και ο Γιώργος Κουμουτσάκος, τονίζοντας ότι τα περί Εσθονίας αποτελούν «χάσιμο χρόνου». Ο Μάκης Βορίδης, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι η Ν.Δ. πρέπει να δίνει παρόμοιες ιδεολογικές μάχες «για το κοινό της», με τον πρόεδρο της Ν.Δ. να απαντά ότι οι μάχες πρέπει να δίνονται, αλλά «στη σωστή διάσταση».

Tα πραγματικά προβλήματα

«Φέτος θα μιλήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, αλλά και για το πώς η Ελλάδα θα βρει τη θέση που της αξίζει σε έναν κόσμο που αλλάζει ταχύτατα, για τις δουλειές και την ασφάλεια των πολλών, για τη ζωή που αξίζουν οι νέοι άνθρωποι, για την Ελλάδα των ευκαιριών», ήταν το στίγμα που έδωσε νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η Ν.Δ. θα συνεχίσει να ασκεί αντιπολίτευση, αλλά, όπως το έθεσε, «τώρα ήρθε η ώρα να δείξουμε στους πολίτες πού θέλουμε να πάμε τη χώρα».

«Δοκιμάστηκαν και απέτυχαν, τους απέμειναν μόνον οι καρέκλες», ήταν το γενικό πνεύμα της εφ’ όλης της ύλης επίθεσης στην κυβέρνηση που εξαπέλυσε, θυμίζοντας το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» και απαριθμώντας τα κυβερνητικά «ψέματα», τις αποτυχίες και τις παλινωδίες σε μια σειρά από τομείς, από την αντίδραση στις πυρκαγιές μέχρι τις παλινωδίες για τις Πανελλαδικές, το «δήθεν» τέλος των μνημονίων την ώρα που η κυβέρνηση έχει δεσμεύσει τη χώρα με νέα μέτρα, την υπόσχεση για επενδύσεις ενώ διώχνει επενδυτές. Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για «τεχνητές συγκρούσεις, διχασμό και ανεπάρκεια», ενώ ασχολίαστη δεν άφησε ούτε τη συμμαχία της κυβέρνησης με «ένα τυχοδιωτικό – καιροσκοπικό κόμμα της Ακροδεξιάς, τους ΑΝΕΛ», για «τα μάτια», όπως είπε, «της αριστερής πελατείας». Δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι η κυβέρνηση «καλύπτει πλήρως, για τους δικούς της λόγους, τις πράξεις και τις πρακτικές του υπουργού Αμυνας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή