Με κοινωνικό φροντιστήριο στην Ιατρική Σχολή Αθηνών

Με κοινωνικό φροντιστήριο στην Ιατρική Σχολή Αθηνών

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι καθηγητές στο φροντιστήριο μας εξηγούσαν, έλυναν τις απορίες μας, μας έδιναν σημειώσεις. Σε κάθε τμήμα ήμασταν 6-8 άτομα, νομίζω ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά», λέει στην «Κ» η 18χρονη Σπυριδούλα Λαγκίδη, που κατάφερε να εισαχθεί στο ΤΕΙ Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης Αθήνας, στην πρώτη επιλογή της, με τη στήριξη του κοινωνικού φροντιστηρίου του Δήμου Αθηναίων. Στο ίδιο φροντιστήριο πήγαινε και η δίδυμη αδελφή της Ανδρια, που πέρασε στο ΤΕΙ Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Μεσολόγγι.

Η Σπυριδούλα λέει ότι έμαθε για το κοινωνικό φροντιστήριο από σχετική ενημέρωση που έγινε στο σχολείο της όταν φοιτούσε στη Β΄ Λυκείου. «Σκεφτήκαμε ότι ήταν μια λύση για να μην ξοδέψουμε χρήματα», εξηγεί. Παρακολουθούσε 11 ώρες μαθημάτων την εβδομάδα, Εκθεση, Αρχαία, Ιστορία και Λατινικά. Ηταν δύσκολα; «Θα έλεγα περισσότερο αγχωτικά. Φοβάσαι να μην αποτύχεις και απογοητεύσεις αυτούς που πιστεύουν σε σένα», παραδέχεται.

Οι δύο αδελφές είναι ανάμεσα στους 22 μαθητές του κοινωνικού φροντιστηρίου του Δήμου Αθηναίων που πέρασαν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ από σύνολο 48 μαθητών της Γ΄ Λυκείου που φέτος παρακολούθησαν μαθήματα. Ανάμεσα στους επιτυχόντες και μια κοπέλα που κατάφερε να περάσει στην Ιατρική Αθηνών, προερχόμενη μάλιστα από ΕΠΑΛ.

Το κοινωνικό φροντιστήριο είναι μια δομή που δημιούργησε πριν από πέντε χρόνια ο Δήμος Αθηναίων για την ενίσχυση των μαθητών που προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Με την πολύτιμη συμβολή εθελοντών εκπαιδευτικών το κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων παρέχει πρόσθετη διδακτική στήριξη σε μαθητές άπορων ή οικονομικά αδύναμων οικογενειών, που κατοικούν στον δήμο της Αθήνας, καθώς και σε άπορους αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης ανέφερε ότι η επιτυχία του θεσμού σε πολύ μεγάλο βαθμό οφείλεται στους εθελοντές εκπαιδευτικούς τους οποίους ευχαρίστησε από καρδιάς.

Από την επόμενη χρονιά το κοινωνικό φροντιστήριο του δήμου θα λειτουργεί σε καινούργιο κτίριο, στο Γυμνάσιο 41 στην πλατεία Κολιάτσου, ενώ τα τελευταία χρόνια φιλοξενούνταν στο 8ο Γυμνάσιο Λύκειο που στήριξε ιδιαίτερα τη δράση. Η αντιδήμαρχος για το Παιδί Μαρία

Ηλιοπούλου τονίζει πως ο Δήμος Αθηναίων θα προσπαθήσει να υποστηρίξει τα παιδιά που πέρασαν ώστε να καταφέρουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους ακόμα και αν χρειάζεται να μεταβούν σε άλλη πόλη. «Θα αναζητήσουμε χορηγούς εφόσον χρειαστεί για να στηρίξουμε όσα παιδιά έχουν ανάγκη», τονίζει στην «Κ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή