Γρήγορη και εύκολη ροδακινόπιτα

Γρήγορη και εύκολη ροδακινόπιτα

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία: 5΄, Ψήσιμο: περιπου 40΄

Υλικά (για 9 μερίδες)

  • 1 βάση για τάρτα, έτοιμη  
  • 4 ροδάκινα μεσαίου μεγέθους, ώριμα
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο, σε κομματάκια
  • 1/2 κούπα φιλέ αμυγδάλου
  • ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Βάζουμε τη ζύμη για την τάρτα σε μια αντικολλητική ταρτιέρα.

Κόβουμε τα ροδάκινα σε φέτες και τις βάζουμε τη μία δίπλα στην άλλη μέσα στη βάση.

Ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη, το βούτυρο και το φιλέ αμυγδάλου.

Τη βάζουμε να ψηθεί για περίπου 40 λεπτά. Τη βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

  • Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε μια ποικιλία από ροδάκινα ή γιαρμάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή