ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη βελτιώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Αύγουστο, λόγω της μεγαλύτερης αισιοδοξίας στους τομείς της βιομηχανίας και των υπηρεσιών καθώς και μεταξύ των καταναλωτών, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος (economic sentiment index, ESI) διαμορφώθηκε στις 111,9 μονάδες από 111,3 μονάδες τον Ιούλιο (μετά την αναθεώρηση προς τα πάνω των στοιχείων για τον μήνα αυτό), ξεπερνώντας τις προβλέψεις οικονομολόγων που είχαν ρωτηθεί από το Reuters και οι οποίοι ανέμεναν ότι ο δείκτης θα διαμορφωνόταν στις 111,3 μονάδες.

Ο δείκτης εμπιστοσύνης στη βιομηχανία αυξήθηκε στις 5,1 μονάδες από 4,5 μονάδες τον Ιούλιο, ενώ ο δείκτης εμπιστοσύνης στον τομέα των υπηρεσιών, στον οποίο αντιστοιχούν τα δύο τρίτα της οικονομικής ανάπτυξης της Ευρωζώνης, αυξήθηκε στις 14,9 από 14,2 μονάδες, πολύ πάνω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο των 9,5 μονάδων. Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης αυξήθηκε τον Αύγουστο στη -1,5 μονάδα από -1,7 τον Ιούλιο.

(πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ