ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μάφιν γιαουρτιού με μαρμελάδα

ΑΝΝΑ ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΟΥ

Φωτογραφία: ΠΕΤΡΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Μάφιν, Γλυκά, Συνταγές, Γιαούρτι, Μαρμελάδες, Ζάχαρη και Αλεύρι, Κέικ

Προετοιμασία: 30΄ Ψήσιμο: περίπου 25΄

Υλικά για 12 μάφιν
  • 125 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος + επιπλέον για τη φόρμα
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κάψουλα βανίλιας (βανιλίνη)
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + επιπλέον για τη φόρμα
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 12 κουτ. σούπας μαρμελάδα φράουλα


Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα με θήκες για μάφιν. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ το γιαούρτι με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Μοιράζουμε τη μισή ποσότητα μείγματος στις θήκες. Από πάνω βάζουμε από 1 κουτ. σούπας μαρμελάδα. Αδειάζουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα, να καλυφθεί η μαρμελάδα.

Ψήνουμε τα μάφιν στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά.

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια γεύση μαρμελάδας θέλουμε.
Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ