ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ηταν λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα της Τετάρτης όταν το πλοίο «Blue Star Patmos» που μετέφερε 206 επιβάτες και 87 άτομα πλήρωμα προσάραξε σε ξέρα, ανατολικά της εισόδου του όρμου που βρίσκεται το λιμάνι της Ιου.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, οι 206 επιβάτες και 44 μέλη από το πλήρωμα του «Blue Star Patmos» μετεπιβιβάστηκαν στο «Super Jet» και στο σκάφος «Βασίλειος» και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Ίου, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος παραμένουν επί του πλοίου για λόγους ασφαλείας.

Από το περιστατικό της προσάραξης του πλοίου δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί επιβατών, ούτε παρατηρήθηκε μέχρι στιγμής θαλάσσια ρύπανση, ενώ, οι ανωτέρω επιβάτες πρόκειται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.

Στο «Blue Star Patmos» που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πειραιά, Σύρος, Πάρος, Νάξος, Ίος, Θήρα, Ανάφη υπάρχουν επίσης 21 ΙΧ οχήματα και 12 φορτηγά.

Στην περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 5 μποφόρ, ενώ στο σημείο βρίσκονται για λόγους ασφαλείας τρία πλωτά του Λιμενικού Σώματος.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ