ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποψηφιότητα Κωνσταντινόπουλου για την ηγεσία της κεντροαριστεράς – Συνάντηση Καμίνη με Θεοχαρόπουλο

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Υποψηφιότητα για την ηγεσία του νέου υπό διαμόρφωση φορέα αναμένεται να θέσει και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.Ο βουλευτής Αρκαδίας ήταν υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και το 2015 συγκεντρώνοντας ποσοστό 24%. Όταν και εφόσον ανακοινωθεί και επίσημα η υποψηφιότητα Κωνσταντινόπουλου, οι εν δυνάμει αρχηγοί του νέου φορέα θα φτάσουν τον αριθμό οκτώ.

Σε συνέχεια των ευρύτερων ζυμώσεων που λαμβάνουν χώρο στον προοδευτικό χώρο, είχαμε σήμερα συνάντηση του Δημάρχου Αθηναίων και υποψηφίου για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς Γιώργου Καμίνη με τον επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Ο Γιώργος Καμίνης δήλωσε αισιόδοξος από τις συζητήσεις που έχει κάνει, επειδή, λέγοντας: «Βλέπω κλίμα ομοψυχίας για μια προσπάθεια να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, γιατί πάμε να κάνουμε κάτι μεγάλο, πάμε να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο».

Τόνισε μάλιστα, ότι «είναι τεράστια η ιστορική ευθύνη του χώρου και για αυτό πρέπει να επιμείνουμε στην ενότητα. Μια ενότητα, φυσικά, που δεν αποκλείει τον πλουραλισμό, τις διαφορετικές απόψεις, αλλά θα πρέπει στα βασικά να είμαστε ενωμένοι και πιστεύω ότι τα διαδικαστικά θα τα λύσουμε πάλι με ομοψυχία, μέσα από την επιτροπή διαδικασιών και θα πορευτούμε επιτέλους, για να κάνουμε τον μεγάλο φορέα της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης».

Από την πλευρά του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι οι προκλήσεις είναι μπροστά, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη συγκρότησης ενός νέου ενιαίου φορέα.

«Είναι θετική η ύπαρξη υποψηφιοτήτων, όταν πρόκειται για υποψηφιότητες οι οποίες έχουν πολιτικές θέσεις διακριτές και ταυτοχρόνως χρειάζεται να αποσαφηνιστούν συγκεκριμένα θέματα, για να μην υπάρξουν φυγόκεντρες τάσεις την επόμενη ημέρα της διαδικασίας της εκλογής» τόνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος, επισημαίνοντας ότι νιώθει δικαιωμένος για τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πριν δυο χρόνια, ως το πρώτο αποφασιστικό, αναγκαίο και μεταβατικό στάδιο για την ύπαρξη ενός ισχυρού ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Όταν ρωτήθηκε για το αν θα θέσει υποψηφιότητα, ο κ. Θεοχαρόπουλος συνέστησε υπομονή για λίγες ημέρες, καθώς την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ