«Γαλάζια» επίθεση στην Κυβέρνηση για το νέο σύστημα εξετάσεων

«Γαλάζια» επίθεση στην Κυβέρνηση για το νέο σύστημα εξετάσεων

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τις προωθούμενες αλλαγές στην Παιδεία συνεχίζει να ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση. Σήμερα μετά την συνάντηση της αρμοδίου τομεάρχη της ΝΔ Νίκης Κεραμέως με τον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, εξεδόθη ανακοίνωση η οποία συνεχίζοντας την ιδιαιτέρως σκληρή ρητορική κάνει λόγο για «νέα βάρη σε μαθητές και γονείς, παίζοντας με την αγωνία τους».

Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επανειλημμένως σηκώσει πολύ ψηλά στην ατζέντα του το θέμα αυτό, χαρακτηρίζοντας την Παιδείας «ατμομηχανή» της ανάπτυξης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά από συνεχείς αντιφατικές δηλώσεις, τελικά η Κυβέρνηση, όχι μόνο δεν καταργεί τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, αλλά τις διπλασιάζει, βαφτίζοντάς τες “κεντρικά οργανωμένες εξετάσεις”.

Προσθέτει, έτσι, νέα βάρη σε μαθητές και γονείς, παίζοντας με την αγωνία τους,  χωρίς να απαντά στις σύγχρονες ανάγκες για το Λύκειο του 21ου αιώνα.

Η ουσιαστική αναβάθμιση του σχολείου,  προϋποθέτει πρώτα από όλα, την αξιολόγηση του συνόλου της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των εκπαιδευτικών.

Αυτή είναι μία από τις βασικές προϋποθέσεις για να έχουμε ένα ελεύθερο, δημιουργικό σχολείο ίσων ευκαιριών, κοινωνικής κινητικότητας, ουσιαστικής μόρφωσης». 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή