Ο Ηλιος «έδειξε» εικόνες καταστροφής

Ο Ηλιος «έδειξε» εικόνες καταστροφής

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΧΙΟΥΣΤΟΝ. Οι πρώτες αχτίδες ήλιου από την Παρασκευή εμφανίστηκαν χθες στο Χιούστον, επιτρέποντας σε ανθρώπους που παρέμεναν εγκλωβισμένοι επί μέρες στα σπίτια τους να δουν το πρόσωπο της τέταρτης μεγαλύτερης αμερικανικής πόλης. Το 25% ώς 30% της κομητείας Χάρις, που περιλαμβάνει τη μητροπολιτική περιοχή του Χιούστον παραμένει πλημμυρισμένο, τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ η τροπική καταιγίδα «Χάρβεϊ» δεν κόπασε, απλώς μετακινήθηκε, σαρώνοντας την παραλιακή περιοχή διυλιστηρίων του Πορτ Αρθουρ και τις ακτές της Λουιζιάνας.

Το Πορτ Αρθουρ δέχθηκε 30 εκατοστά βροχής σε λίγες ώρες με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ακόμη και το κλειστό γυμναστήριο που φιλοξενούσε πλημμυροπαθείς. Το μεγαλύτερο διυλιστήριο στις ΗΠΑ, το Motiva στο Πορτ Αρθουρ υποχρεώθηκε να διακόψει τη λειτουργία του, χωρίς να είναι σαφές τι είδους ζημιές έχουν υποστεί αγωγοί και άλλες εγκαταστάσεις. Σε προηγούμενες μεγάλες καταστροφές το νερό αποκαλύπτει αγωγούς και σωλήνες που είναι θαμμένοι στις κοίτες ποταμών και καναλιών, με αποτέλεσμα αυτοί να γίνονται πολύ πιο ευάλωτοι και γεμίζουν τα νερά της πλημμύρας με μείγματα  Στο Χιούστον, τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, είχε απαγορευθεί η κυκλοφορία προκειμένου να αποτραπούν λεηλασίες και περιστατικά αντιποίησης αρχής.

Τα αεροδρόμια της πόλης δεν υπέστησαν ζημιές από την καταιγίδα και αναμένεται να ανοίξουν ξανά σήμερα, αλλά η πόλη θα αργήσει να συνέλθει από το σοκ εικόνων όπως αυτής του τρίχρονου κοριτσιού που βρέθηκε να επιπλέει χρησιμοποιώντας για σωσίβιο το πτώμα της πνιγμένης μητέρας του. Οπως έγινε γνωστό το μικρό παιδί είναι καλά στην υγεία του και πρόκειται σύντομα να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο στο οποίο διακομίστηκε με υποθερμία. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει επανενωθεί με την οικογένειά του. Επίσης, αστυνομικοί εντόπισαν βανάκι στο οποίο επέβαινε μια οικογένεια έξι ατόμων. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί τα πτώματα δύο ενηλίκων μέσα στο βαν.

Τέλος, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Λουιζιάνας, Τζον Μπελ Εντουαρντς, ο κίνδυνος πλημμυρών στο νοτιοδυτικό τμήμα της πολιτείας φαίνεται να εκλείπει, καθώς η τροπική καταιγίδα «Χάρβεϊ» μοιάζει να εγκαταλείπει την περιοχή.

Επίσης, επανέλαβε τη δέσμευσή του να βοηθήσει η Λουιζιάνα τους αξιωματούχους του Τέξας να επιλύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκεί.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή