Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πνευματική προσωπικότητα της Θεσσαλίας και σημαντική φωνή των ελληνικών γραμμάτων είναι η συγγραφέας Βάσα Σολωμού-Ξανθάκη (φωτ.), γνωστότερη στο ευρύ κοινό από τη νουβέλα της «Ο γάμος», που μεταφέρθηκε στη σκηνή με επιτυχία από το Θεσσαλικό Θέατρο. Πρόσφατα, ο Δήμος Τεμπών τίμησε τη Βάσα Σολωμού-Ξανθάκη σε ειδική εκδήλωση, δίνοντας το όνομά της στο υπαίθριο θέατρο των Αμπελακίων. Η Βάσα Σολωμού-Ξανθάκη γεννήθηκε στα ιστορικά Αμπελάκια και εκεί υπάρχει αναστηλωμένο από την ίδια το πατρογονικό αρχοντικό.

(…) Aπό τις πιο δημοφιλείς πρωταγωνίστριες του Χόλιγουντ της δεκαετίας του 1950, η Ντέμπι Ρέινολντς είχε συγκλονίσει το διεθνές κοινό με τον θάνατό της τον Δεκέμβριο του 2016 μία ημέρα μετά τον θάνατο της κόρης της, ηθοποιού Κάρι Φίσερ. Παράλληλα, ήταν τραγουδίστρια, επιχειρηματίας, ιστορικός του κινηματογράφου και συλλέκτρια έργων τέχνης. Ενα από αυτά που είχε στην κατοχή της ήταν το έργο του Νόρμαν Ρόκγουελ «Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος υπογράφει τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας» (1926). Θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Profiles in History στις 7 και 8 Οκτωβρίου.

(…) Είναι το 11ο κατά σειρά δισκογραφικό άλμπουμ του και ήδη με όλα τα προηγούμενα έχει αποκτήσει τη δική του ιστορία και φανατικούς οπαδούς. Ο Μόρισεϊ πρόκειται να λανσάρει την καινούργια του δουλειά με τίτλο «Low in High School» και θα το κυκλοφορήσει η εταιρεία που έχει ιδρύσει ο ίδιος. Σε μια εποχή που σπανίζουν ο πολιτικός στίχος και η καλή μουσική, ο Βρετανός δίνει το δικό του στίγμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή