Κατρούγκαλος: Μαζί με τον Μακρόν έρχεται η αφρόκρεμα του γαλλικού επιχειρηματικού κόσμου

Κατρούγκαλος: Μαζί με τον Μακρόν έρχεται η αφρόκρεμα του γαλλικού επιχειρηματικού κόσμου

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενίσχυση των πολύ καλών οικονομικών σχέσεων που έχει η Ελλάδα με τη Γαλλία προσδοκά η ελληνική κυβέρνηση από την επικείμενη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Γιώργος Κατρούγκαλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Είναι επιλογή τού κ. Μακρόν να πραγματοποιήσει την πρώτη σημαντική επίσκεψη εργασίας εκτός από την αρχική στη Γερμανία, που είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα» σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος και πρόσθεσε: «Εμείς προσδοκούμε την ενίσχυση των πολύ καλών οικονομικών σχέσεων που έχουμε με τη Γαλλία. Μαζί με τον Πρόεδρο Μακρόν έρχεται η αφρόκρεμα του γαλλικού επιχειρηματικού κόσμου και θα συναντηθούν με τους αντίστοιχους δικούς μας επιχειρηματίες σε μια εκδήλωση που θα μιλήσουν και οι δύο αρχηγοί για τις προοπτικές που ανοίγονται για επενδύσεις και συνεργασία στην Ελλάδα».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ακόμη πως «υπάρχει, όμως, και το πεδίο της Ευρώπης, όπου και εμείς και η Γαλλία δεν θέλουμε να συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση της οικονομικής διακυβέρνησης, που οι Γερμανοί τη φαντάζονται απλώς σαν αστυνόμευση ήδη υφιστάμενων κανόνων και οι δύο χώρες θέλουμε να υπάρχει δημοκρατία στη οικονομική διακυβέρνηση, να υπάρχει και μια ισορροπία ανάμεσα στην κοινωνική και οικονομική διάσταση».

Επομένως, τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος, η επίσκεψη Μακρόν στην Ελλάδα έχει «διπλή σημασία, και οικονομική και πολιτική».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή