80 χρoνια πριν… 31-VIII-1937

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΙΧΑΡΝΤ ΣΤΡΑΟΥΣ ΑΠΟ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ: Η Συμφωνική Ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών εις την έκτακτον συναυλίαν αυτής της προσεχούς Παρασκευής [3 Σεπτεμβρίου 1937] ώραν 7.30 μ.μ. Εν τω Ωδείω Ηρώδου του Αττικού θα εκτελέση υπό την διεύθυνσιν του κ. Δ. Μητροπούλου τέσσαρα από τα περιφημότερα έργα του Ρ. Στράους, ήτοι το Συμφωνικόν ποίημα «Δον Ζουάν», το Συμφωνικόν σκέρτσο «Τιλλ Οϊλενσπίγκελ», το Συμφωνικόν ποίημα «Θάνατος και Εξαΰλωσις» και από το μελόδραμα «Σαλώμη» Χορός της Σαλώμης. Η ορχήστρα επηυξήθη προς τούτο εις 110 μουσικούς, δίδει δε την συναυλίαν ταύτην υπέρ του «Σπιτιού του Μουσικού» του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου και υπέρ του Ταμείου Προνοίας των μελών της Ορχήστρας.

«ΤΟ ΝΕΟΝ ΚΡΑΤΟΣ»: Αύριον κυκλοφορεί «Το Νέον Κράτος», μηνιαία πολιτική επιθεώρησις. Με συνεργασίαν των κ.κ. Θ. Νικολούδη, υφυπουργού Τύπου και Τουρισμού, Αχιλλέως Κύρου, Δ. Βεζανή, Αρίστου Καμπάνη, Δ. Δεληβάνη, Πιρού, Μπωνταίν, Β. Παπαδάκη, Διονυσίου Κοκκίνου, Μαρίνου Σιγούρου, Κλέωνος Παράσχου, Χ. Αγγελομάτη. Θα πωλήται εις τα περίπτερα και βιβλιοπωλεία. [Σημ. «Φ»: «Το Νέον Κράτος» αποτέλεσε το θεωρητικό όργανο της δικτατορίας. Η στήλη θα φροντίσει για κάθε νέο τεύχος να αναφέρει τα ονόματα των συνεργατών, κάποιοι εκ των οποίων μετεπήδησαν αργότερα στην Αριστερά ή στη δημοκρατική παράταξη. Το περιοδικό είχε μονίμως στο εξώφυλλό του σχέδιο φιλοτεχνημένο από τον Νίκο Χατζηκυριάκο-Γκίκα. Αυτά προς το παρόν. Ενδιαφέρον εν προκειμένω είναι το βιβλίο του καθηγητή Γιώργου Ανδρειωμένου «Η πνευματική ζωή υπό επιτήρηση: Το παράδειγμα του περιοδικού Το Νέον Κράτος», που εκδόθηκε από το Ιδρυμα Κώστα και Ελένης Ουράνη.]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή