Επίθεση σε Παπαχρήστο από το υπ. Παιδείας – Τι απαντά ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ

Επίθεση σε Παπαχρήστο από το υπ. Παιδείας – Τι απαντά ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Νίκο Παπαχρήστο εξαπέλυσε το υπουργείο Παιδείας, ζητώντας του να ανακαλέσει όσα δήλωσε στο ραδιόφωνο του 9.84, όπου μεταξύ άλλων είπε πως «οι εκπαιδευτικοί θα λυγίσουν στις πιέσεις γονέων και μαθητών για μεγαλύτερες προφορικές βαθμολογίες, αν τελικά αυτές υπολογίζονται στο βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Στην ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Παιδείας καλεί τον κ. Παπαχρήστο «να ανακαλέσει τις προσβλητικές δηλώσεις – προβλέψεις του για τους εκπαιδευτικούς που εκπροσωπεί». 

«Δεν είναι δυνατόν ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ να υποστηρίζει ότι οι εκπαιδευτικοί «θα λυγίσουν στις πιέσεις γονέων και μαθητών» για την προφορική βαθμολόγηση και ακόμη χειρότερα να προβλέπει ότι «μπορεί να βρεθεί μια μικρή μειοψηφία που να επιχειρήσει να κερδίσει», υπονοώντας προφανώς οικονομικά ανταλλάγματα για τους συναδέλφους του».

«Είναι απαράδεκτες δηλώσεις που προσβάλλουν το σύνολο των εκπαιδευτικών τους οποίους το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στηρίζει απόλυτα και εμπιστεύεται αναβαθμίζοντας με το νέο σύστημα τον ρόλο τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο κ. Παπαχρήστος είναι έκθετος και οφείλει να απολογηθεί απέναντι στους συναδέλφους του» καταλήγει η ανακοίνωση.

Τι απαντά ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ: 

«Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ έχει αποσαφηνίσει ότι ζητά την αυτονομία του Λυκείου, το οποίο δεν θα εμπλέκεται στο σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Παπαχρήστος και συμπληρώνει:

«Απαντώ στον κ. Γαβρόγλου ότι ως πρόεδρος εκτελώ τις αποφάσεις του κλάδου και δίνω λόγο στους συναδέλφους και όχι στους υπουργούς. Σχετικά με τις αφόρητες πιέσεις που θα δεχθούν οι καθηγητές, θυμίζω ότι στο διάστημα που είναι υπουργός δεν έκανε τίποτε για να προστατεύσει τον κλάδο από το κύμα βαθμοθηρίας μαθητών και γονιών, το οποίο αναμένεται να ενταθεί με το σύστημα που προτείνει το υπουργείο Παιδείας» . 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή